28 Σεπ 2014

28 Σεπτεμβρίου κι ακόμη να εγκατασταθεί PET SCAN στη Θεσσαλονίκη ! Η Τουρκία έχει 40

"2014 και οι ογκολογικοί ασθενείς όλης της Ελλάδας, έπρεπε να πηγαίνουν στην Αθήνα, για την κορυφαία απεικονιστική τομογραφία, το PET SCAN, που..
τα δείχνει όλα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί πάλι κάτι απρόοπτο που θα οδηγήσει στην ακύρωση της εγκατάστασης του PET CT στη Θεσσαλονίκη, μηχάνημα που θα έπρεπε να υπάρχει ήδη εδώ και 15 χρόνια.", γράφαμε στις 18 Αυγούστου ( http://taxalia.blogspot.gr/2014/08/pet-scan.html ) 
με αφορμή δελτίου τύπου του Υπουργείου Υγείας, ότι "Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου για την προμήθεια και εγκατάσταση νέου τομογράφου PET – CT στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», προχώρησαν σήμερα η εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ και η ανάδοχος εταιρεία GE HEALTHCARE"

Χθες μάθαμε ότι:
«Είναι τραγικό να μην υπάρχει ούτε ένα τέτοιο μηχάνημα στη Θεσσαλονίκη και ένα μόνο στην Αθήνα, τη στιγμή που η Τουρκία έχει σαράντα, εκ των οποίων δυο είναι εγκαταστημένα στην γειτονική Ανδριανούπολη» δήλωσε στους δημοσιογράφους o Διευθυντής Πυρηνικής Φυσικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Νοτόπουλος.
Το θέμα τέθηκε σε συζήτηση κατά την διάρκεια της ημερίδας "Διερευνώντας τα σύνορα της Πυρηνικής Φυσικής" που διεξήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 . Tα αποτελέσματα που προέκυψαν- από το στρογγυλό τραπέζι- άφησαν έκπληκτους τους ξένους συμμετέχοντες όταν διαπίστωσαν ότι «μετριώνται στα δάχτυλα» οι 'Ελληνες γιατροί που είναι εκπαιδευμένοι στην τεχνολογία pet
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη