18 Αυγ 2014

Επιτέλους, PET SCAN και στη Θεσσαλονίκη

2014 και οι ογκολογικοί ασθενείς όλης της Ελλάδας, έπρεπε να πηγαίνουν στην Αθήνα, για την κορυφαία απεικονιστική τομογραφία, το PET SCAN, που τα δείχνει όλα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί πάλι κάτι απρόοπτο που...
θα οδηγήσει στην ακύρωση της εγκατάστασης του PET CT στη Θεσσαλονίκη, μηχάνημα που θα έπρεπε να υπάρχει ήδη εδώ και 15 χρόνια.

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου για την προμήθεια και εγκατάσταση νέου τομογράφου PET – CT στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», προχώρησαν σήμερα η εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ και η ανάδοχος εταιρεία GE HEALTHCARE,, εκπροσωπούμενες αντίστοιχα από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Ηρακλή Δρούλια και από τον κ. Κωνσταντίνο Δεληγιάννη.

Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια - Εγκατάσταση Συστήματος Ποζιτρονικής - Αξονικής Τομογραφίας, PET – CT και διαμόρφωση χώρου υποδοχής του στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο». Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.415.000,00€ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία - Θράκη 2007 - 2013»).

«Σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση για να αποκτήσει το Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο», το μοναδικό ογκολογικό Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας, κάμερα PET-CT, η οποία χρησιμοποιείται κατεξοχήν στην Ογκολογία και αποτελεί την αιχμή του δόρατος στις απεικονιστικές τεχνολογίες για την πρόληψη, διάγνωση, σταδιοποίηση, σχεδιασμό θεραπείας, έλεγχο αποτελεσμάτων και πρώιμη ανίχνευση υποτροπών και μεταστάσεων. Αυτή η επένδυση σε υποδομές και τεχνολογικό εξοπλισμό θα επιτρέψει αφενός, την ανάπτυξη νέων τεχνικών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και αφετέρου, θα ανακουφίσει ογκολογικούς ασθενείς της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας που έως σήμερα έπρεπε να μεταβούν στην Αθήνα για αυτές τις εξετάσεις. Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης και το Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» γράφουμε σήμερα μια νέα σελίδα στον αγώνα για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του Καρκίνου» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος.

Η ταυτότητα του έργου

Προμήθεια - Εγκατάσταση Συστήματος Ποζιτρονικής - Αξονικής Τομογραφίας, PET – CT και διαμόρφωση χώρου υποδοχής του στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο»
Προϋπολογισμός 3.415.000,00€ Συμβατική δαπάνη 2.920.881,00€
Αναθέτουσα αρχή Κτιριακές Υποδομές ΑΕ Ανάδοχος GE HEALTHCARE
Δημοπράτηση 09.07.2013 Κατακύρωση 03.04.2014
Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία - Θράκη 2007 - 2013»
Χρονοδιάγραμμα 1 έτος [12 μήνες] από την υπογραφή της σύμβασης
Αντικείμενο Το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία κατάλληλου συστήματος Ποζιτρονικής - Αξονικής Τομογραφίας, PET – CT και διαμόρφωση χώρου υποδοχής του μηχανήματος PET – CT και των αντίστοιχων εργαστηρίων στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».

Θεσμικό πλαίσιο και αντικείμενο της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ

Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων [ΟΣΚ ΑΕ] και η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων [ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ] συγχωνεύθηκαν σε μια νέα ΔΕΚΟ με την επωνυμία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ, σε εφαρμογή του Ν. 4199/2013. Σύμφωνα με τον παραπάνω Νόμο, στις 31.07.2015 θα πραγματοποιηθεί η συγχώνευση της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ στη νέα εταιρεία. Με κοινή υπουργική απόφαση της 19.12.2013 ορίσθηκαν ο Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε».

Η νέα ΔΕΚΟ αποτελεί καθολικό διάδοχο των εταιρειών ΟΣΚ ΑΕ και ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και αντικείμενό της αποτελεί το σύνολο του αντικειμένου των δύο παραπάνω εταιρειών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη