24 Οκτ 2013

Ποιος διαχειρίζεται τα χρήματα της ΚΕΔΗΘ;

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε πώς έγινε αυτό.

Κάποιες λεπτομέρειες πολύ σημαντικές για την υπόθεση:

Ο Γιάννης Μπουταρης πρότεινε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε να διατεθούν για τις εκδηλώσεις των 100 ετών από την απελευθέρωση της πόλης 2.5 εκ. ευρώ. Ο ίδιος επίσης πρότεινε οι εκδηλώσεις να γίνουν μέσω της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής με πρόεδρο τότε τον Σταύρο Ανδρεάδη. Στενοί του συνεργάτες αντέδρασαν και έτσι έγινε πρόεδρος ο ίδιος και αντιπρόεδρος ο Ανδρεάδης. Τότε μετονομάστηκε σε "Θεσσαλονίκη 2012".
Η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή όμως είχε αρνητικούς ισολογισμούς. Όταν λοιπόν πήγε για έλεγχο η απόφαση να μεταφερθούν από το Δήμο 2,5 εκ. στην Μητροπολιτική Αναπτυξιακή, η απόφαση απορρίφθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο. Τότε παραιτήθηκε ο Ανδρεάδης και 5 μέλη του ΔΣ του οργανισμού (πολλοί άνθρωποι για έναν οργανισμό χωρίς έναν εργαζόμενο, ε;).

Ποιοι αποτελούσαν το ΔΣ τότε;
Διαβάζουμε τότε στον τύπο πως "Στην επιστολή παραίτησής τους τονίζουν ότι χωρίς οικονομικούς πόρους αδυνατούν να εκπληρώσουν το έργο τους". Ποιοι ήταν;  
Πρόεδρος: Σταύρος Ανδρεάδης
Ελένη Ανδρεάδη: ανιψιά Σταύρου Ανδρεάδη
Ειρήνα Τακά
Γιώργος Γουλιέλμος: Δικηγόρος, ο οποίος επανεμφανίστηκε στο δήμο ως συνήγορος των μισθωτών του Maison Crystal, που χρωστάνε 500.000€.
Δημήτρης Καιρίδης:  Του ανέθεσε ο δήμος δυο συνέδρια πέρυσι έναντι 75.000€ κι αυτός έβαλε και εισιτήριο - κόστος συμμετοχής...(έχει γίνει δικογραφία για την υπόθεση)
Τζέκης Φλορεντίν.

Επίσης οι αναγνώστες μας καλούνται να συγκρίνουν κάποια ονόματα με την παρακάτω λίστα:

Τι μας νοιάζουν αυτοί; Να θυμίσουμε πως στην ΠΕΕΒΕ προσπάθησε ο Μπουτάρης να παραχωρήσει δωρεάν τη Βίλα Μπιάνκα αλλά τα βρήκε σκούρα στο ΔΣ εκθέτοντας για άλλη μια φορά τον Στ.Ανδρεάδη και τον Τζέκη Φλωρεντίν, οι οποίοι όπως αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της δεν είχαν ζητήσει δωρεάν παραχώρηση αλλά την πρότεινε ο Δήμαρχος, ίσως για να αποκαταστήσει τη σχέση του μαζί τους εν όψει εκλογών.

(όλα αυτά τα αναφέρουμε για να καταλάβουν οι αναγνώστες πως γίνονται οι δημόσιες σχέσεις όταν είσαι ή πας για Δήμαρχος...)

Έκτοτε το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Α.Ε. είναι ο Σπύρος Πέγκας και εκπρόσωπος του Δήμου σε αυτήν ο Χασδάι Καπόν. Στεγάζεται μεν στο Δήμο ωστόσο το τηλέφωνο που υπάρχει στον κατάλογο του Δήμου δεν απαντά. Μαντέψτε γιατί: γιατί δεν έχει υπάλληλο είπαμε!


Παρ' όλα αυτά με την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή ξαναέρχεται στο προσκήνιο και περνάνε σε αυτήν λεφτά, θυμίζουμε πως δεν μπορεί κανείς να ελέγξει τα οικονομικά της καθώς είναι Α.Ε, με τις παρακάτω συμβάσεις:




Όσο για τον Δ. Κατσαντώνη είναι γνωστό πως ανήκει στο στενό πυρήνα των δημοσκόπων και των συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Και τώρα επιστρέφουμε στα ερωτήματα που θέσαμε και χθες:


  1. Με ποια απόφαση η ΚΕΔΗΘ ανέθεσε στην "To the point" την διεξαγωγή έρευνας για την άποψη των πολιτών για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας;
  2. Χρηματοδοτήθηκε η έρευνα από τα χρήματα της ΚΕΔΗΘ που διαχειρίζεται η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Α.Ε. χωρίς κανέναν έλεγχο; 
  3. Πόσο κόστισε η έρευνα;
  4. Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της;
  5. Δηλώθηκε η έρευνα στη σχετική αρχή; (διότι στην ιστοσελίδα της εταιρείας δεν υπάρχει)
  6. Προεκλογικά η εταιρία αυτή θα δημοσιεύει "ανεξάρτητες" έρευνες ενώ έχει πελάτη τον Μπουτάρη;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη