16 Μαΐ 2018

Συντριβή Mirage 2000: Τι σκότωσε τον σμηναγό Μπαλταδώρο

Στα χέρια Γάλλων εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ο καταγραφέας του μοιραίου
Mirage 2000-5, το οποίο κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο σμηναγός Γ. Μπαλταδώρος.,

Σύμφωνα με το millitaire.gr οι Γάλλοι που διάβασαν τον καταγραφέα πτήσεων και οι πρώτες εκτιμήσεις τους επιβεβαιώνουν τους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας για τα αίτια της πτώσης του 9 μίλια από το αεροδρόμιο της Σκύρου. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή. Μάλιστα έως τώρα έχουν αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο μαχητικό.


Οι μέχρι στιγμής έρευνες ,οι οποίες είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους έχουν αποκλείσει κι ένα ακόμη ενδεχόμενο που κάποιοι στην Πολεμική Αεροπορία είχαν αφήσει ανοιχτό. Αυτό της υποξίας που μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολύ ώρα τα δύο Mirage 2000-5 την ημέρα της πτώσης.

Το πόρισμα αναμένεται σύντομα και θα ΄ναι απόρρητο. Η μόνη που μπορεί να ΄χει πρόσβαση στα στοιχεία της διερεύνησης θα είναι η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου. Τουλάχιστον αυτή ήταν η δέσμευση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, στην συνάντηση που είχε μαζί της αμέσως μετά από την κηδεία του Σμηναγού.






http://newpost.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη