20 Μαΐ 2018

Φορτίο λαθραίων τσιγάρων, καπνού και αλκοόλ στο Κιλκίς

Άνδρες της ΟΠΚΕ εντόπισαν μεγάλο φορτίο σε αυτοκίνητο και σπίτι

Λαθρεμπόριο κάθε είδους προϊόντων που εισήγαγε ο ίδιος σε μεγάλες ποσότητες από την Βουλγαρία, έκανε ένας 56χρονος Έλληνας που εντοπίστηκε τυχαία από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του σε περιοχή του Κιλκίς και ακινητοποιήθηκε για τυπικό έλεγχο.

Τόσο στο εσωτερικό του οχήματος που οδηγούσε, όσο και αργότερα στο σπίτι του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν συνολικά 4.086 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 327 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 16 κιλών και 350 γραμμαρίων και180 φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί! Όλα τα λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα του 56χρονου μαζί με ένα μαχαίρι και ένα εργαλείο με σιδερένια λάμα που είχε στην κατοχή του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί όπλων.

*** Η έρευνα που έκαναν στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού στο Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο έφτασαν στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας τρεις αλλοδαποί ηλικίας 45, 45 και 44 χρόνων, αποκάλυψε μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μέσα στην οποία μετέφεραν 3.791 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Τα λαθραία πακέτα κατασχέθηκαν, όπως και το αυτοκίνητο των αλλοδαπών, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη