3 Μαΐ 2018

ΔΕΙΤΕ τι κάνουν οι Τούρκοι γιατί δεν έχουν πιλότους!

Ναι, είναι γνωστό ότι στο Αιγαίο έχει παρατηρηθεί ότι πλέον οι Τούρκοι πιλότοι
είναι νέοι και άπειροι. Αυτό που δεν είχε υπολογίσει κανείς είναι ότι το ξαφνικό ενδιαφέρον της Άγκυρας για αντιαεροπορικούς πυραύλους είχε να κάνει με την αποψίλωση της πολεμικής της αεροπορίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Το ό,τι η Άγκυρα θέλει τους S-400 και μάλιστα διακινδυνεύοντας τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ ίσως εξηγείται από το γεγονός ότι της λείπουν περίπου 300 πιλότοι. Σύμφωνα με μια ανάλυση της Ahval το κόστος για να εκπαιδευτεί πλήρως ένας πιλότος μαχητικού F35 αγγίζει τα 11 εκατο9μμύρια δολάρια. Η αξία ενός ήδη έμπειρου, σε άλλο τύπο αεροσκάφους, πιλότου είναι ανεκτίμητη. Έτσι το κόστος για την Άγκυρα είναι τεράστιο και το κυριότερο είναι ότι μέχρι την εκπαίδευση των νέων πιλότων θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι η Τουρκία αποφάσισε να “κλείσει την τρύπα” στην αεράμυνά της με πυραύλους και κάπως έτσι προέκυψε και η ανάγκη για τους S-400 και ύστερα η συζήτηση για τα συστήματα της Eurosam όταν προέκυψε το πρόβλημα με τη διασύνδεση των ρωσικών πυραύλων με τα ΝΑΤΟϊκά συστήματα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη