4 Μαΐ 2018

Γεμίζει βάσεις των ΗΠΑ η Ελλάδα: Πηγαίνει Αλεξανδρούπολη ο Πάιατ – Η Ουάσινγκτον θέλει γεωπολιτικό έλεγχο των Στενών – Ενεργειακός κόμβος η Θράκη

Σε πρώτη γραμμή άμυνας και κεντρικό διαμετακομιστικό κόμβο μετατρέπουν την
Ελλάδα οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός πρέσβης θα προβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και σε δεύτερη επίσκεψη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης , ενδεικτικό της τεράστιας σημασίας από αμερικανικής πλευράς για την πόλη αυτή.

Η παρουσία του θα έχει ως κύριο θέμα τις αμερικανικές επενδύσεις, αλλά και την άρνηση επέκτασης
του αγωγού Turk stream» από την Τουρκία στην Ελλάδα , πυροδοτώντας εξελίξεις , ειδικά στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με το evrosnews.gr , Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται ήδη στην ακριτική πόλη με σκοπό να συναντηθούν με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, για να προετοιμάσουν την επίσκεψη του κ. Τζέφρυ Πάιατ .

Μιλάμε για τον εμπορικό ακόλουθο της αμερικανικής πρεσβείας και ένα συνεργάτη του, οι οποίοι στη συνέχεια αναμένεται να έχουν συνάντηση και με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) Χρήστο Δούκα.

Κύριο αντικείμενο της συνάντησης αφορά ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος από ότι όλα δείχνουν θα περάσει στα χέρια Αμερικανών επενδυτών, ενώ θα κατασκευαστεί και η περιβόητη βάση ελικοπτέρων.

Οι πληροφορίες φέρουν το Αμερικανό πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη τις επόμενες ημέρες, σε μια επίσκεψη σημαντικού συμβολισμού από οικονομικής, στρατιωτικής και γεωπολιτικής πλευράς, με το ξεκάθαρο μήνυμα που θέλει να στείλει ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τον Έβρο, την Θράκη και γενικότερα την εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας, την στιγμή που υπάρχει η γνωστή προκλητικότητα της Τουρκίας.

«Ως ένα πολύ σημαντικό εταίρο για τις ΗΠΑ και την ενεργειακή της ατζέντα» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, τονίζοντας πως η χώρα μας καθώς απελευθερώνει την ενεργειακή της αγορά θα έχει τις ΗΠΑ ως αξιόπιστο προμηθευτή και σύμμαχο.

Ο ίδιος μιλώντας σε συνέδριο με θέμα την ενέργεια ανέφερε ότι η ενεργειακή ασφάλεια καθιστά τις χώρες λιγότερο ευαίσθητες σε πιέσεις από εξωτερικές δυνάμεις και τόνισε ότι η Ρωσία έκανε χρήση 55 φορές στο παρελθόν το «όπλο» της διακοπής εφοδιασμού ως εργαλείο για να εδραιώσει τις πολιτικές της.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος τάχθηκε κατά των αγωγών North και South Stream τονίζοντας ότι αποτελούν ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια της Μόσχας.

Αυτό σημαίνει ταυτόχρονα ότι ο αγωγός που κατασκευάζουν Τούρκοι και Ρώσοι…δεν θα είναι ευπρόσδεκτος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά γενικά Βαλκάνια.

Ο κ. Πάιατ τόνισε ότι η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και από τις ΗΠΑ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την διαφοροποίηση του εφοδιασμού της Ελλάδας και της Ευρώπης και υπενθύμισε την δήλωση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις ΗΠΑ και της συνάντησης με τον Πρόεδρο Τραμπ, ότι η Ελλάδα θα γίνει ο τρίτος εισαγωγέας αμερικανικού αερίου στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ , σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη στηρίζουν ποικιλοτρόπως τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, ενώ κατονόμασε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας και ισχυρό εταίρο της Δύσης σε ένα απαιτητικό και δύσκολο περιβάλλον.

Η ουσία όμως είναι με την στάση μας όλο αυτό το διάστημα να κερδίσουμε οφέλη , και να παραλάβουμε πολεμικό υλικό από τα τεράστια αδιάθετα αποθέματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με την μορφή δωρεάς ., για να καλύψουμε τα κενά μας , ενόψει των τουρκικών απειλών . τα υπόλοιπα είναι σαφώς Business as usual .

pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη