17 Μαΐ 2018

Οι Φοιτητικές Εκλογές έδειξαν τον δρόμο: Θρίαμβος της ΔΑΠ, «εξαφάνιση» του ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Η πρώτη «δημοσκόπηση», σε κάλπες πλέον, που πραγματοποιήθηκε εχθές στα πανεπιστήμια και
στα ΤΕΙ όλης της χώρας και τα αποτελέσματα της δείχνουν ξεκάθαρα το «δρόμο» προς τις Εθνικές Εκλογές, καθώς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία πρόσκειται στη ΝΔ, είναι και πάλι πρώτη δύναμη και μάλιστα με αυξημένα ποσοστά, με την παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι σχεδόν εξαφανισμένη.

Από την άλλη, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ κυμαίνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι, η ΕΑΑΚ βρίσκεται στα περυσινά επίπεδα, ενώ το BLOCO, η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να περιορίζεται σε πολύ χαμηλό ποσοστό, της τάξεως του 2%.


Έτσι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα οποία όμως δεν θα απέχουν πολύ από τα τελικά αποτελέσματα, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ βρίσκεται πάνω από το 50,78% στις κάλπες των Πανεπιστημίων, διεκδικώντας με πολύ καλές πιθανότητες μια ιστορική αυτοδυναμία και με συντριπτική διαφορά από τους υπόλοιπους συνδυασμούς, ενώ το σχεδόν ανύπαρκτο BLOCO του ΣΥΡΙΖΑ ίσως κυμανθεί και κάτω του 2%.

Συγκεκριμένα, με την ενσωμάτωση να ξεπερνά πλέον το 60% των φοιτητικών συλλόγων στα ΑΕΙ, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ βρίσκεται πάνω από το 50,78% στις κάλπες, η ΠΚΣ κυμαίνεται περίπου στο 20% (19,50%) καταλαμβάνοντας ξεκάθαρα τη δεύτερη θέση, ΕΑΑΚ είναι στο 12,5%, ενώ σημαντική πτώση καταγράφει η ΠΑΣΠ με 5,33%, ενώ όσο προχωρά η ώρα το BLOCO του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω από το 2%, στο 1,49.

Με ποσοστό ενσωμάτωσης το 80% στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ βελτιώνει την αρχική της εικόνα ξεπερνώντας το 63,1%, η ΠΚΣ είναι πάλι στη δεύτερη θέση με ποσοστό της τάξης του 15,47%, η ΠΑΣΠ καταγράφει καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με τα Πανεπιστήμια λαμβάνοντας ποσοστό 14,18%%, αντίθετα με το BLOCO αδυνατεί να περάσει έστω το 0,5% (0,28%).

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη