16 Μαΐ 2018

ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου αρχίζει να κινείται ο ποδοσφαιρικός, κι όχι μόνο, πλανήτης αφού απομένουν μόλις 30 ημέρες για την έναρξη της μεγάλης γιορτής.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία, θα είναι το 21ο στην ιστορία. Θα πάρουν μέρος 32 εθνικές ομάδες από τις χώρες – μέλη της FIFA και θα αρχίσει στις 14 Ιουνίου, για να πέσει η αυλαία στις 15 Ιουλίου αμέσως μετά τον τελικό όταν και θα έχει αναδειχθεί η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια. Το Μουντιάλ 2018 της Ρωσίας, είναι το πρώτο που θα γίνει στην Ανατολική Ευρώπη αλλά και το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει σε δυο Ηπείρους, στην Ευρώπη και την Ασία, αφού οι πόλεις Αικατερίνενμπουργκ και Σότσι που θα φιλοξενήσουν αγώνες ανήκουν στο ασιατικό τμήμα της Ρωσίας.

Στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα διεξαχθούν 64 αγώνες σε 12 γήπεδα των 11 πόλεων που θα το φιλοξενήσουν, ενώ ο τελικός θα γίνει στο «Λουζνίκι» της Μόσχας στις 15 Ιουλίου 2018. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, βέβαια, δεν έλειψαν και οι… σκιές στη διαδικασία της ανάληψης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 από τη Ρωσία. Κατά τη διαδικασία της επιλογής της διοργανώτριας, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις κυρίως από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία υποστήριξε πως υπήρξε δωροδοκία από την πλευρά των Ρώσων για να αναλάβουν εκείνοι το Μουντιάλ.

Iδιαίτερα σημαντικό είναι και το κόστος της διοργάνωσης, αφού η ρωσική κυβέρνηση αρχικά διέθεσε 20 δισεκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό της, τα οποία αργότερα μειώθηκαν στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτό το τελικό ποσό, τα μισά χρήματα ξοδεύτηκαν για την κατασκευή των μέσων μεταφοράς που απαιτούνταν να υπάρχουν έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί η διοργάνωση. Το οικονομικό σκέλος, πάντως, δεν αναμένεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Ρωσία, όσο το πως θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα βίας κυρίως από τους Ρώσους χούλιγκανς αλλά και τους υπόλοιπους θερμόαιμους που αναμένεται να φτάσουν στη χώρα για το Μουντιάλ.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη οι περισσότερες από τις 32 χώρες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν τις προεπιλογές για την αποστολή που θα στείλουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που θα έχει για μασκότ έναν… λύκο. Ο «Zabivaka», δηλαδή αυτός που… σκοράρει στη ρωσική γλώσσα, αποκαλύφθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2016 και είχε κερδίσει στην ψηφοφορία που έγινε για να επιλεχθεί, έχοντας πάρει το 53% των ψήφων.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη