19 Μαΐ 2018

Δεν γυρίζει το παιχνίδι ο Τσίπρας – Συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις (κάρτες)

Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που να αφήνει έστω και μια μικρή ελπίδα στο κυβερνών κόμμα ότι μπορεί να γυρίσει το εξαιρετικά κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εναντίον του στην κοινή γνώμη και το οποίο τροφοδοτείται από συνεχόμενες άστοχες και εντελώς αδέξιες κινήσεις πανικού, όπως ακριβώς συνέβη και με την υπόθεση τηςδικογραφίας Novartis που φαίνεται να γυρίζει μπούμερανγκ στους αδέξιους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Και παρά τα όσα αντίθετα εντέχνως διαρρέονται από κυβερνητικές πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου όχι μόνο «διαβάζει» τις δημοσκοπήσεις, αλλά καθορίζει και πλευρές της δραστηριότητάς του βάση των στοιχείων τους, προσπαθώντας να αντιστρέψει την κατάσταση.


Την εβδομάδα που τελειώνει δύο νέες δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας και επιβεβαίωσαν αυτό που δείχνει πια να είναι κοινό συμπέρασμα. Η ΝΔ όχι μόνον έχει παγιώσει μία διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κινείται πλέον σε τροχιά αυτοδυναμίας, ασφαλώς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Κανένα από τα παραπάνω στοιχεία δεν μοιάζουν τόσο ανησυχητικά για τον κ. Τσίπρα όσο το γεγονός της προσωπικής του φθοράς, η οποία καταγράφηκε στις συγκεκριμένες έρευνες.











Τόσο στη δημοσκόπηση της Public Issue όσο και εκείνη της Pulse η ψαλίδα των δύο κομμάτων διευρύνεται, όπως συμβαίνει και με τη διαφορά που χωρίζει τον κ. Μητσοτάκη από τον κ. Τσίπρα σε όλες τις συγκριτικές ερωτήσεις που τους αφορούν. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση μήνα με τον μήνα δείχνει να αποδυναμώνεται.

Οποιος διαβάσει με προσοχή τα ποιοτικά στοιχεία των δύο ερευνών και όχι την πρόθεση ψήφου, αντιλαμβάνεται ότι το κυβερνών κόμμα επί της ουσίας βρίσκεται σε αποδρομή και ο πρωθυπουργός απλώς μοιάζει να διαχειρίζεται τη διαφαινόμενη ήττα του.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Public Issue η ΝΔ θα λάμβανε το 39% των ψήφων (αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 2%) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιοριζόταν μόλις στο 20% (από 21,5% που είχε στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας).

Την αυξητική τάση του ποσοστού της ΝΔ επιβεβαίωσε και η δημοσκόπηση της Pulse (για λογαριασμό του ΣΚΑΙ) η οποία στην πρόθεση ψήφου διευρύνει τη διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ σε 10,5 ποσοστιαίες μονάδες (από 10% τον προηγούμενο μήνα). Συγκεκριμένα εκτιμά ότι η ΝΔ θα λάμβανε σήμερα το 32% των ψήφων έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με την Pulse όπως και με την Public Issue, διευρύνεται και η απόσταση που χωρίζει τον κ. Μητσοτάκη από τον κ. Τσίπρα στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία. Τον κ. Μητσοτάκη χαρακτηρίζει ως καταλληλότερο το 32% των πολιτών (από 31%) και τον κ. Τσίπρα μόλις το 22% (από 23%).

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει τον πρωθυπουργό δεν είναι τόσο η διαφορά στην πρόθεση ψήφου, ούτε η πιθανότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ. Αυτό που θα πρέπει να ανησυχήσει το Μέγαρο Μαξίμου είναι η διαρκής και αυξανόμενη φθορά τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του κυρίου Τσίπρα προσωπικά. Μία φθορά που όσο περνά ο καιρός αντί να μειώνεται μεγαλώνει, παρά τις συνεχείς επικοινωνιακές αντεπιθέσεις του κυβερνώντος κόμματος.

Εφόσον μάλιστα η εικόνα αυτή συνεχιστεί και με δεδομένες πλέον τις μειώσεις των συντάξεων από 1/1/2019, τότε ο κ. Τσίπρας θα κινδυνεύσει στις επερχόμενες εκλογές με εκλογική συντριβή. Μία συντριβή που δυνητικά θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση ακόμα και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά.
Δείτε τις κάρτες από τις δημοσκοπήσεις Pulse και Public Issue
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PULSE









































































































ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PUBLIC ISSUE
























Η εικόνα των πολιτικών κομμάτων σήμερα
























.





















lykavitos.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη