26 Απρ 2018

Φωτογραφίες από την μεταγωγή των δύο στρατιωτικών - Μητρετώδης: Μπορούσαμε να εμποδίσουμε τους Τούρκους αν θέλαμε

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες των δυο Ελλήνων στρατιωτικών την ώρα της μεταγωγής τους.


Εμφανώς ταλαιπωρημένοι , οι δυο Έλληνες συνεχίζουν για 55η μέρα να βρίσκονται υπό κράτηση από τις τουρκικές Αρχές αφού νωρίτερα για ακόμη μια φορά η τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε το τρίτο αίτημα για αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών,του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη, που κρατούνται στην Αδριανούπολη.





Οι δικαστές που εξέτασαν την αίτηση των δικηγόρων των δύο άμεσα, έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.


Τι ανέφεραν στις απολογίες τους οι δυο στρατιωτικοί

Ο Άγγελος Μητρετώδης επανέλαβε ξανά στο τουρκικό δικαστήριο ότι βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος από λάθος και λόγω των κάκιστων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «βρέθηκαμε κατά λάθος στην τουρκική πλευρά, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα, ήταν πολύ άσχημες. Ακολουθούσαμε κάτι ίχνη στα σύνορα και όταν αντικρίσαμε τους Τούρκους στρατιώτες, κατέβασαμε τα όπλα μας. Θα καλούσα τον ελληνικό στρατό και τον υπολοχαγό μου από το τηλέφωνό μου, αν είχα κακή πρόθεση. Μιλήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες και τους είπαμε ότι περάσαμε στην τουρκική πλευρά κατά λάθος. Οι Τούρκοι στρατιώτες επικοινώνησαν με τους ανωτέρους τους. Απλώς ακολουθήσαμε ορισμένα ίχνη, πιστεύοντας ότι είναι είτε μετανάστες, είτε λαθρέμποροι».

Από την μεριά του ο Δημήτρης Κούκλατζης υποστήριξε ότι δεν έκαναν κάτι διαφορετικό απ' όσα κάνουν και οι Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα, προσθέτοντας ότι βρέθηκαν από λάθος στην τουρκική πλευρά. «Κάναμε το ίδιο με τους Τούρκους στρατιώτες, αλλά βρεθήκαμε κατά λάθος στην τουρκική μεριά. Δεν λάβαμε εντολή για καμία εντολή να μεταβούμε στην τουρκική πλευρά. Πηγαίναμε εκεί πολύ συχνά και μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, γι' αυτό και μένω έκπληκτος απ' όσα έχουν συμβεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο ενστόλων δεν έχει οριστικοποιηθεί, παρά τον χρόνο που έχει παρέλθει, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος.

Η εν λόγω απόφαση έρχεται στον απόηχο της δήλωσης του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος είχε κάνει ευθέως λόγο για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ αξιωματικούς που αυτομόλησαν στη χώρα μας, ζητώντας άσυλο, την επομένη του πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία.



Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι: «Όσον αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς, μας ζήτησαν να τους δώσουμε. Κι εμείς τους είπαμε: Αν ζητάτε κάτι τέτοιο από εμάς, πρώτα υπάρχουν οι γκιουλενιστές που έκαναν πραξικόπημα εναντίον του κράτους μας. Κι αυτοί στρατιωτικοί είναι. Κι εμάς πρέπει να μας τους δώσουν. Αν μας τους δώσουν, τότε κι εμείς θα τους βάλουμε (τους δύο Έλληνες) στο τραπέζι. Γιατί αυτοί παραβίασαν τα σύνορα. Και στους δικούς μας στρατιώτες που είχαν παραβιάσει τα σύνορα στο παρελθόν, από όσο γνωρίζω, για παράδειγμα μία φορά σε έναν στρατιώτη μας, που παραβίασε τα σύνορα, τον καταδίκασαν σε 6 μήνες φυλακή. Επομένως, κι εμείς τώρα είμαστε αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση. Εδώ έγινε μία παραβίαση συνόρων, επομένως για να ‘σβήσουμε’ αυτή την παραβίαση και να τη φέρουμε στο τραπέζι, επιστρέψτε μας εσείς αυτά τα άτομα που προέβησαν σε πραξικόπημα εναντίον της χώρας μας κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα προς τη δικαιοσύνη’, είπαμε. Κι έτσι το κλείσαμε αυτό το θέμα στη Βάρνα. Αλλά η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει διαφορετική θέση. Η Ελλάδα δεν το καταλαβαίνει. Και ποια είναι η θέση αυτή τη στιγμή της Ελλάδας; Αυτή τη στιγμή η πρώτη στάση των γκιουλενιστών που διαφεύγουν στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Σε αυτή την κατάσταση έχει περιέλθει η Ελλάδα. Οι δραπέτες σταματούν πρώτα στην Ελλάδα».



http://newpost.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη