21 Μαρ 2018

ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ

Πόσο σημαντική είναι η διαφορά ηλικίας σε μια ερωτική σχέση;

Είναι λάθος ένας άντρας να κυκλοφορεί με μια μικρότερη γυναίκα; Είναι κοινωνικά απαράδεκτο για μια γυναίκα να ερωτευτεί έναν άνδρα μικρότερης ηλικίας;
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά ευτυχώς τείνουν να αλλάξουν. Ο έρωτας και η διαφορά ηλικίας είναι δυο έννοιες που σιγά σιγά σταματούν να μας σοκάρουν αφού, οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας δεν είναι πια καθόλου σπάνιες. Το αντίθετο μάλιστα.
Για να φτάσουμε όμως μέχρι εδώ περάσαμε από πολλά στάδια, ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις γυναικών με μικρότερους άντρες. Τα σχόλια ήταν πάντα αρνητικά και η σχέση μεμπτή και απαράδεκτη. Μια τέτοια σχέση θεωρείτο σκάνδαλο και απορριπτόταν με ευτελείς χαρακτηρισμούς.
Γενικά στην Ελλάδα η κοινωνία μας είναι ακόμα κρυφο-συντηρητική. Και βάζουμε αυτό το ‘κρυφό’ μπροστά γιατί γενικά δεν έχουμε πρόβλημα ως λαός να αποδεχτούμε οτιδήποτε, αρκεί να αφορά άλλους. Μέσα στο σπίτι μας, στη γειτονιά, στην πόλη μας… τότε αλλάζει το πράγμα.
Ένας νέος άντρας έχει πάντα κάποιο σκοτεινό ( οικονομικής φύσεως κυρίως) κίνητρο, ενώ μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας είναι ελευθέρων ηθών – το λιγότερο. Αν μια σχέση τέτοιο υπάρχει, τότε θα πρέπει να κρατηθεί μακριά από τους γνωστούς και φίλους και να λήξει το συντομότερο δυνατό, γιατί «τι θα πει η κοινή γνώμη;».

Η διαφορά ηλικίας στις σχέσεις γυναίκας με νεότερο άντρα

Ευτυχώς οι καιροί αλλάζουν. Η κοινή γνώμη ακόμα αντιμετωπίζει με κάποιο δισταγμό τις σχέσεις με διαφορά ηλικίας, αλλά γενικά τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, ειδικά καθώς υπάρχει έντονη κινητικότητα και αλλαγές στην κοινωνία. Έτσι κι αλλιώς παρατηρούμε πλέον όλο και περισσότερες ώριμες γυναίκες – και ώριμους άντρες αντίστοιχα – με όρεξη για ζωή, προσεγμένες εμφανισιακά, ελκυστικές και πολύ ενεργητικές.
Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις με σκοτεινά κίνητρα. Αλλά τελικά σε ποιο κομμάτι της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής δεν υπάρχουν;
Σύμφωνα με μελέτες το 36% των γυναικών σήμερα στην Αμερική διατηρεί δεσμό ή γάμο με άντρες τουλάχιστον πέντε χρόνια μικρότερο. Από αυτές το 45% έχει σχέση με άντρα κατά 15 χρόνια μικρότερο.

Η διαφορά ηλικίας στις σχέσεις άντρα με νεότερη γυναίκα

Στους άντρες τα ποσοστά είναι εξίσου υψηλά, αλλά εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού ένας μεγαλύτερος άντρας είχε πάντα το δικαίωμα να κυκλοφορεί με νεαρές γυναίκες χωρίς να εκπλήσσει ιδιαίτερα τους γύρω του.
Σήμερα όμως, είτε κάποιος είναι γκέι είτε στρέιτ, οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες.

Ο έρωτας δεν κοιτάει χρόνια

Ο έρωτας δεν κοιτά χρόνια ή φύλο. Το πιο σημαντικό είναι να κοιτάμε το χαρακτήρα και όχι την ταυτότητα του ανθρώπου δίπλα μας. Στο κάτω κάτω αν εμάς μας κάνει και περνάμε καλά, τι σημασία έχει πόσα χρόνια διαφορά έχουμε; Οι άνθρωποι είτε ταιριάζουν πνευματικά, ερωτικά και ψυχικά, είτε όχι.
Μια συνειδητή επιλογή που βασίζεται στον έρωτα και την αγάπη, την έλξη και το συναίσθημα, δεν μπορεί να φοβηθεί ή να καταργηθεί από τη διαφορά ηλικίας ή άλλες «τεχνικές» λεπτομέρειες.




 

Γιατί οι άντρες προτιμούν τις μεγαλύτερες;




Θα έχετε ακούσει πολλές φορές την κλασική πια φράση, ο έρως χρόνια δεν κοιτά και αν μας ρωτάτε, είναι πέρα για πέρα αλήθεια! Όχι μόνο από την πλευρά της γυναίκας, που είναι αρκετά συνηθισμένο, ίσως και κάποιες φορές να επιβάλλεται ο άντρας να είναι μεγαλύτερος, αλλά και από τη πλευρά του άντρα! Τυχαία νομίζετε ότι τα τελευταία χρόνια τα γνωστά σε όλους κούγκαρ φυτρώνουν σαν τα ραπανάκια; Για όσους φυσικά δεν γνωρίζετε τι είναι κούγκαρ, σας ενημερώνουμε ότι είναι η ώριμη και σέξι γυναίκα η οποία έχει σχέση ή κάνει πάντα σχέσεις με αρκετά μικρότερους άντρες! Και αν για τη γυναίκα μπορούμε λίγο πολύ να αντιληφθούμε τους λόγους της επιλογής αυτής, για τους άντρες δεν έχουμε ακόμα καταλήξει τι είναι αυτό που τους κάνει να προτιμούν τις μεγαλύτερες γυναίκες! Μέχρι τώρα βέβαια, γιατί εμείς κάναμε μία μικρή έρευνα και σας παρουσιάζουμε τα... ευρήματα! Δώστε βάση λοιπόν!
1. Θέμα... αριθμών: Τα πράγματα είναι απλά και κυρίως πρακτικά: Όσο μεγαλύτερη είναι μία γυναίκα, τόσες περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες έχει! Αν μάλιστα έχει και κανά διαζύγιο στο ενεργητικό της, τότε παίρνει έξτρα πόντους! Θεωρούμε φυσικά αυτονόητο το γιατί ένας άντρας να προτιμά μία μεγαλύτερη γυναίκα στο κρεβάτι σε σχέση με μία πιτσιρίκα, η οποία μπορεί να τα έχει όλα σφριγηλά, αλλά δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται! Είπαμε, το θέμα είναι καθαρά πρακτικό! Επιπλέον, έχουν δει τόσα πολλά τα ματάκια τους, που είναι σε θέση να χειρίζονται πολύ πιο εύκολα καταστάσεις. Αφήστε δε που συνήθως έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από τους παρτενέρ, δικό τους αμάξι και σπίτι, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να κρεμαστούν από πάνω τους!
2. Ξέρουν τι θέλουν: Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι και γοητευτικό από μία γυναίκα που ξέρει ακριβώς τι θέλει και τι της γίνεται! Έπειτα από τόσα χρόνια εξάσκησης, έχει πια μάθει τι είναι αυτό που της αρέσει και τι όχι. Από το τι ζητάει στο sex και από έναν άντρα, μέχρι τι θέλει από μία σχέση. Επιπλέον, λόγω της εμπειρίας έχουν την ικανότητα απλά να φέρνουν τα πράγματα στα νερά τους και τελικά να παίρνουν αυτό που θέλουν χωρίς καν να το έχουν ζητήσει! Μεγάλο επίσης θετικό, είναι ότι έχουν απαλλαγεί από πάσης φύσεως ανασφάλειες και κόμπλεξ ενώ σίγουρα δεν θέλουν γάμο γιατί πολύ απλά έχουν ήδη στο ενεργητικό τους, τουλάχιστον έναν!
3. Ξέρουν τι θέλουν... οι άντρες: Μπορεί ποτέ να μην μάθουμε επακριβώς τι είναι αυτό που θέλουν οι άντρες, αλλά όσο να πεις, μία γυναίκα 40-50 ετών ξέρει πολύ περισσότερα από μία γυναίκα 20-30. Δεν είναι φυσικά μόνο λόγω ηλικίας αλλά κυρίως βιωμάτων! Όταν μάλιστα η 40-50άρα έχει κάνει και τη ζωούλα της, και έχει δει και 5 πράγματα παραπάνω, τότε μπορεί με αρκετά μεγάλη ευκολία να καταλάβει τι θέλει ένας άντρας και τι όχι. Αρκεί μία συζήτηση ή μία έξοδος για ποτό. Γιατί όπως και να το κάνουμε, ωραίο είναι να το εξηγούν στις πιο μικρές, αλλά καμιά φορά οι άντρες απλά βαριούνται!
4. Απολαμβάνουν το sex: Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: Δεν έχουν στο μυαλό τους το μετά γιατί πολύ απλά δεν τις αφορά! Το μόνο που τις νοιάζει είναι το τώρα και το πώς να περάσουν καλά. Εν αντιθέσει με την νεότερη γυναίκα, η οποία κάνει ολόκληρα σενάρια μετά από ένα sex και μόνο, η μεγαλύτερη πολύ απλά αφήνει τα πράγματα να εξελιχθούν. Στο κάτω κάτω, ούτε να παντρευτεί βιάζεται ούτε και να κάνει μία σοβαρή σχέση. Το μόνο που τη ενδιαφέρει είναι η δική της ευχαρίστηση.
5.Επειδή δεν ενδιαφέρεται να κάνει παιδιά.
Η απόφαση της γυναίκας για το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει μητέρα σχεδόν πάντα σχετίζεται και με τη γενικότερη αντίληψή της για τις σχέσεις, για την ηλικία και γενικότερα για το πώς διαμορφώνει όλους τους τομείς της ζωής της. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι και πρακτικά δύσκολο το να κάνει  μια μακροχρόνια, σταθερή σχέση με κάποιον συνομήλικο ή μεγαλύτερό της, που κατά πάσα πιθανότητα θα θέλει και να παντρευτεί και να γίνει μπαμπάς.



Έχεις σχέση με μικρότερο άνδρα! Ξέρεις γιατί;


Υπάρχει μέλλον σε μια σχέση με μικρότερο άντρα;
Για το αν μια σχέση με μικρότερο άνδρα μπορεί να αντέξει ή όχι στο χρόνο συντρέχουν πολλοί παράγοντες που ισχύουν έτσι και αλλιώς – με ή χωρίς διαφορά ηλικίας. «Σε κάθε περίπτωση το μέλλον μιας σχέσης εξαρτάται από το ίδιο το ζευγάρι. Καλύτερα πάντως η μέγιστη διαφορά να μην είναι μεγάλη, γιατί έτσι μπορούν να μοιραστούν πολύ πιο κοντινά στην ηλικία τους και στη γενιά τους ερεθίσματα. Όμως, πιο σημαντικές από τον ηλικιακό παράγοντα είναι ορισμένες ερωτήσεις προς τον εαυτό μας και οι απαντήσεις που θα δώσουμε. Υπάρχει με το σύντροφό μας καλή επικοινωνία, ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και αμοιβαία κατανόηση; Έχουμε κοινές παρέες και ενδιαφέροντα; Σέβεται ο ένας την ελευθερία του άλλου; Ταυτίζονται οι απόψεις μας στην καθημερινότητα και οι επιθυμίες μας για το μέλλον; Διότι αυτή είναι η βάση για να συζητηθεί το αν μια σχέση μπορεί ή όχι να προχωρήσει με επιτυχία» καταλήγει η ψυχολόγος.
Γιατί θέλει εκείνος σχέση με μεγαλύτερη;
  • Αναζητεί ένα πρότυπο γυναίκας το οποίο έχει ανάγκη να θαυμάζει, και η αποδοχή της είναι κάτι που τον βοηθά στο να ικανοποιήσει το ναρκισσισμό του.
  • Θεωρεί πως μια ηλικιακά μεγαλύτερη γυναίκα δύσκολα θα τον προδώσει ή θα τον απογοητεύσει – κάτι που ενδεχομένως δε συνέβη σε προηγούμενες σχέσεις του με νεότερες ή συνομήλικες.
  • Τον ενδιαφέρει να τον καταλάβουν και να τον αποδεχτούν για αυτό που είναι, να διακρίνουν τις αρετές του και να φερθούν με κατανόηση στις αδυναμίες του – στοιχείο που φοβάται πως δύσκολα θα βρει σε μια κοπέλα ίδιας ή μικρότερης ηλικίας από εκείνον.
  • Επιθυμεί μια γυναίκα που να μπορεί να λειτουργεί και ως ψυχολογικό στήριγμα.
  • Πιστεύει πως μια γυναίκα μεγαλύτερη από εκείνον είναι πολύ πιο έμπειρη και θερμή στο σεξ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη