19 Φεβ 2018

Στο «μάτι του κυκλώνα» η Τουλουπάκη

Βόμβα ετοιμάζεται να πέσει στις τάξεις της Δικαιοσύνης, αλλά και της κυβέρνησης που προσπαθεί να ποδηγετήσει δικαστές
και να στήσει βρόμικα παιχνίδια με την υπόθεση της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η Δικαιοσύνη εξευτελίζεται εξαιτίας των χειρισμών συναδέλφων τους, που ελέγχονται από το Μαξίμου, θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Κόκκινο πανί αποτελεί η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, οι χειρισμοί της οποίας έχουν προκαλέσει σάλο, τόσο μεταξύ των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, όσο και στον τρόπο που επελέγη για την κρίσιμη αυτή θέση.
Και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούγονται φήμες για συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να αφαιρέσουν τη δικογραφία από την Τουλουπάκη και να την αναθέσουν σε άλλον δικαστή. Κάτι που μπορεί να γίνει εφόσον συσταθεί η προανακριτική επιτροπή, επιστρέψει η δικογραφία στην Εισαγγελία και ξεκινήσουν ευρύτερες έρευνες.
Ας ξεκινήσουμε με το πώς η Τουλουπάκη επελέγη για τη θέση αυτή, όπου ακόμη και σήμερα, περίπου ένα χρόνο από την επιλογή της για την «καυτή» θέση της εισαγγελέως διαφθοράς, πολλοί μιλούν για παράτυπη επιλογή.
Κατ’ αρχάς, η μεθόδευση ξεκίνησε όταν η εφημερίδα Ντοκουμέντο, του γνωστού Κώστα Βαξεβάνη, δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ – μνημείο ανοησίας για την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Ράικου. Στις 24 Μαρτίου η Ράϊκου παραιτείται για λόγους ευθιξίας και με επιστολή της αφήνει σαφέστατες αιχμές για προσπάθεια να την ελέγξουν. Ενώ το δημοσίευμα μιλά για τον άνδρα της η ίδια στην επιστολή αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση της Novartis. Είναι προφανές ότι κάποιοι επιχείρησαν είτε να την κάνουν υποχείριό τους είτε να την εμποδίσουν να κάνει μια σωστή έρευνα. Η ίδια έλεγε ότι η υπόθεση αυτή θέλει μεγάλη προσοχή, είναι χιλιάδες τα έγγραφα και αν υπήρχαν διαδρομές χρήματος θα έπρεπε να περάσει αρκετός καιρός για να βρεθούν.
Αιφνιδιαστικά τον περασμένο Απρίλιο ανακοινώνεται η αντικαταστάτριά της και είναι η Ελένη Τουλουπάκη. Με βάση τον κανονισμό, θα έπρεπε να κάνει εισήγηση ο αρεοπαγίτης Χ. Μαχαίρας στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για τον νέο εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, από τους τέσσερις υποψηφίους που είχαν μπει στη short list.
Όμως, οι φήμες λένε ότι παρεμβαίνει η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου. Προτείνει την Τουλουπάκη και τελικά επιλέγεται να αναλάβει την εισαγγελία διαφθοράς. Η επιλογή δεν πέρασε χωρίς αντιδράσεις, κατατέθηκε και προσφυγή από αρχαιότερη και εμπειρότερη υποψήφια, αλλά αυτή δεν έγινε δεκτή.
Μικρή λεπτομέρεια: Βασιλική Θάνου, πρώην πρωθυπουργός με επιλογή Τσίπρα, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Προκόπης Παυλόπουλος, συνδέονται με στενή φιλία.
Λίγους μήνες μετά, κι ενώ οι διάφοροι Πολάκηδες έχουν προαναγγείλει αποκαλύψεις και βόμβες για την υπόθεση της Novartis, ο φάκελος ανοίγει κακήν κακώς και λαμβάνονται οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που δεν είναι και τόσο άγνωστοι αφού τους ξέρει και ο Πολάκης.
Και τότε μπαίνουν τα ερωτήματα. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν καταθέσει και επώνυμα, όπως ακούγεται για την γραμματέα του Φρουζή; Αν ναι τότε τινάζεται στον αέρα όλη η υπόθεση.
Επίσης, ήταν νόμιμες οι καταθέσεις της; Ρώτησε η Τουλουπάκη τον εποπτεύοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Αν όχι έχουμε μια άκυρη διαδικασία.
Αλλά υπάρχουν κι άλλα πιο σοβαρά ερωτήματα. Είναι 6 Νοεμβρίου και με την πρώτη κατάθεση που δίνεται εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Γιατί η Τουλουπάκη δεν έκλεισε τον φάκελο και δεν έστειλε αμελλητί την υπόθεση στη Βουλή; Γιατί συνέχισε να λαμβάνει καταθέσεις και μάλιστα η τελευταία να έχει ληφθεί την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, δηλαδή 4 Φεβρουαρίου; Γιατί ενώ συνεχίζονταν οι καταθέσεις και δεν είχαν κατονομαστεί όλα τα πρόσωπα, ζήτησε από το FBI να χρησιμοποιήσει στοιχεία της δικής του έρευνας για τους δέκα πολιτικούς, παρότι από αυτά δεν προέκυπτε τίποτα για εκείνους; Γιατί επισκέφθηκε ο Δ. Τζανακόπουλος τον Άρειο Πάγο την ημέρα που εστάλη η δικογραφία στη Βουλή; Γιατί ενώ οι μάρτυρες καταθέτουν επί τρεις, τέσσερις και πέντε ώρες, τα λεγόμενά τους περιορίζονται σε δύο ή τρεις σελίδες Α4;
Και τέλος; Οι καταγγελίες κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή που χάθηκαν; Γιατί δεν υπάρχει ίδια διαδικασία και γι’ αυτόν;
Μιλάμε για μνημείο αδιαφάνειας και άστοχων χειρισμών μιας κορυφαίας υπόθεσης για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Και συνάγεται αβίαστα το εξής συμπέρασμα: Ναι, υπήρξε σκάνδαλο και η Novartis έδινε μίζες. Σε γιατρούς, σε δημοσιογράφους, σε media, πιθανότατα και σε πολιτικούς. Και ναι, πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση. Όχι, όμως, επιλεκτικά, όχι μόνο για να εξοντωθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όχι με το να καταντήσουν κουρέλι τη Δικαιοσύνη..antinews.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη