12 Ιαν 2018

Επιστήμονες στο «παραμύθι»

Η παρατηρητικότητα είναι μια αρετή την οποία οφείλουν να έχουν οι δημοσιογράφοι, προκειμένου να μην τους διαφεύγουν
διάφορα «διαμάντια». Οπως αυτό που αλίευσε συνάδελφός μου και το οποίο, αυθωρεί και παραχρήμα που λένε, μεταφέρω, διότι αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι σε άλλο «επίπεδο».
Προηγμένο. Πάνω από αυτό όπου κινούνταν όλοι οι προηγούμενοι μαζί. Κανονικοί επιστήμονες. Κάτοχοι ό,τι κυκλοφορεί σε PhD στην επιστήμη «παραμύθι».
Το απόσπασμα προέρχεται από non paper του υπουργείου Δικαιοσύνης (αν υποψιαστώ ότι το έγραψε με τα χεράκια του ο άπαιχτος Κοντονής, θα τον αποθεώσω…) και επιχειρεί να πείσει το σανοφάγο λαϊκό κοινό ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κάνουν καλό στην… ψυχική υγεία των ιδιοκτητών των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται. Γράφει λοιπόν ο ποιητής:
«Η αναγκαστική εκτέλεση (ο πλειστηριασμός στα δικαστήρια δηλαδή) εκτυλίσσεται, εξ ορισμού, σε ένα πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων αλλά και υψηλής ψυχικής έντασης. Πλην, όμως, είναι αναγκαία σε κάθε έννομη τάξη. Η διενέργεια του πλειστηριασμού με ηλεκτρονικά μέσα επιτυγχάνει τη μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους και την ελαχιστοποίηση του προσωπικού κόστους. Για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνεται η καθολική εφαρμογή του».
Δηλαδή, μην κοιτάς που καθιερώνουμε τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για να σου πάρουν το σπίτι. Για σένα το κάνουμε, βρε κουτό, για σένα.
Φροντίζουμε να είσαι ήρεμος όταν θα σου το πάρουν.
Δεν είναι ανάγκη να εκνευρίζεσαι, να θυμώνεις, να στενοχωριέσαι, να βρίζεις, να αντιστέκεσαι. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα σε πιάσει στον ύπνο και ούτε που θα το καταλάβεις.
Μερίμνησε η κυβέρνησή σου γι’ αυτό.
Γ.Παπαχρήστος ΤΑ ΝΕΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη