23 Ιαν 2018

Τι Δεν Κατάλαβαν Πολιτικοί, Δημοσιογράφοι, Διανοούμενοι Από Την Μεγαλειώδη Συγκέντρωση Στην Θεσσαλονίκη

Στην Μεγάλη Βρετανία ή Ηνωμένο Βασίλειο, ο ανώτατος άρχων, πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες θεωρούν τιμητικό
σε επίσημες εκδηλώσεις και τελετές να φορούν την χαρακτηριστική σκωτσέζικη παραδοσιακή στολή με την καρό φούστα.
Στην Ελλάδα, σε μια εκδήλωση που ήταν για υπενθύμιση προς όλες τις πλευρές ότι η Μακεδονία είναι

μια και Ελληνική και κάποιοι φόρεσαν τις παραδοσιακη Μακεδονίτικη στολή, κανάλια, κόμματα αλλά και Έλληνες διανοούμενοι είχαν το θράσος να χαρακτηρίσουν όσους τις φόρεσαν αλλά και συνολικά την εκδήλωση ως ακροδεξιούς και γραφικούς. Οι περίφημοι ταγοί των Ελλήνων, προφανώς έχουν χάσει την επαφή τους με την Ελληνική κοινωνία κλεισμένοι στον γυάλινο πύργο μεταξύ Κολωνακίου και Βουλής. Ούτε είδαν, ούτε άκουσαν, ούτε κατάλαβαν τι συνέβη χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς καμία κομματική, πολιτική ή άλλη εντολή, απλοί άνθρωποι, από μικρά παιδιά με τους γονείς τους και τους παππούδες τους, μαζεύτηκαν για να στείλουν ένα σιωπηλό μήνυμα, χωρίς φωνές και κραυγές, απλά με την παρουσία τους, ότι δεν μπορεί το γειτονικό κράτος να κλέβει την ονομασία των Ελλήνων.
Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης έστειλε ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι οι Ελληνες έχασαν την εθνική τους συνείδηση, που πιστεύουν ότι δεν ξέρουν Ελληνικά , που πιστεύουν ότι έχουν βουλιάξει στον καναπέ.
Δεν έκαναν τουρισμό, ακόμα και οι χιλιάδες των Ελλήνων που πήγαν στην Θεσσαλονίκη από όλες τις γωνιές της χώρας. Από το υστέρημα τους, εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης ήθελαν να είναι εκεί. Ήθελαν με την παρουσία τους να βροντοφωνάξουν σε όλο τον κόσμο ότι το όνομα της Μακεδονίας και το χώμα της, το ποτισμένο με αίμα στους μακεδονικούς αγώνες, στον Α” Παγκόσμιο πόλεμο, στον Β” Παγκόσμιο πόλεμο ακόμα και στον Εμφύλιο, δεν παραδίδεται, δεν εκχωρείται, δεν πωλείται.
Καλά θα κάνουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι ακόμα και διανοούμενοι να ξανασκεφτούν τι λένε και να αναλύσουν την προσέλευση των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Θεσσαλονίκη από διαφορετική σκοπιά.
Η χθεσινή συγκέντρωση ήταν απόδειξη και απάντηση ότι οι Έλληνες ασφαλώς και έχουν σχέση με την 3.000 ετών ιστορία του τόπου τους και ότι αν χρειαστεί θα επαναλάβουν και θα γράψουν νέες ιστορικές σελίδες ακόμα και με το αίμα τους. Η αίσθηση της πατρίδας, κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι εξαντλείται στις κερκίδες των γηπέδων όταν παίζει η Εθνική Ελλάδος.
Π.Ζ


Πηγή : crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη