23 Ιαν 2018

Σκόπια: Οι Έλληνες με αντάρτικες στολές που έκαψαν τα «μακεδονικά» χωριά, διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη

(όλες οι φωτογραφίες είναι από το σλαβικό δημοσίευμα)
Σκόπια.


Οι Έλληνες με στολές  ανταρτών (Μακεδονομάχων)  του 19ου αιώνα, που έκαψαν τα «μακεδονικά» χωριά  στη «Μακεδονία του Αιγαίου», που έσφαξαν και εκδίωξαν «Μακεδόνες» (Βουλγάρους), χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ζήτησαν τη διαγραφή της (Ψευδο)«Μακεδονίας», γράφει το σλαβικό κείμενο και συνεχίζει:

Αυτές οι εικόνες που φαίνονται οι Έλληνες ντυμένοι  με ανταρτικές στολές, οπλισμένοι μέχρι τα  δόντια, ήταν μέρος των παρευρισκομένων στους εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που διαμαρτυρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη χρήσης της λέξης Μακεδονία για λογαριασμό της χώρας μας. Σκόπια: Οι Έλληνες με αντάρτικες στολές που έκαψαν τα «μακεδονικά» χωριά, διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη - Εικόνα1
Τι ήταν οι Αντάρτες
Οι αντάρτες αυτοί ήταν μια παραστρατιωτική δομή του Γερμανού Καραβαγγέλη με την υποστήριξη του ελληνικού κράτους, – συνεχίζει το σλαβικό δημοσίευμα – με στόχο την εθνοκάθαρση στη «Μακεδονία του Αιγαίου» (Μακεδονία) και την πλήρη κατάληψή της. Ενεργούσαν κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και σε συμμαχία με τον τουρκικό στρατό (!) κακομεταχειρίσθηκαν τους «Μακεδόνες» (Βουλγάρους) χωρικούς.
Οι αντάρτες διέπραξαν μεγάλα εγκλήματα κατά των «Μακεδόνων» (Βουλγάρων). Η πιο γνωστή σφαγή ήταν  αυτή στο χωριό Ζαγοριτσάνι και οργάνωσαν τον αιματηρό γάμο στο Ζελένιτς. Ενώ μετά την επανάσταση του Ίλιντεν, ο Καραβαγγέλης πηγαίνει στα χωριά Τσερέσνιτσα και Βισθένι, όπου είχε υποσχεθεί να σκοτώσει τους εξέχοντες ακτιβιστές του VMRO (της βουλγαρικής οργάνωσης για την προσάρτηση της Μακεδονίας).
79 κάτοικοι σκοτώθηκαν στη σφαγή στο Ζαγοριτσάνι και ολόκληρο το χωριό κάηκε. Αυτή η σφαγή τραγουδιέται στο τραγούδι του «μακεδονικού έθνους» και αναφέρει ότι ο Καραβαγγέλης και οι αντάρτες του χτύπησαν το Ζαγοριτσάνι.
Σκόπια: Οι Έλληνες με αντάρτικες στολές που έκαψαν τα «μακεδονικά» χωριά, διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη - Εικόνα2 Σκόπια: Οι Έλληνες με αντάρτικες στολές που έκαψαν τα «μακεδονικά» χωριά, διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη - Εικόνα3
Ο αιματηρός γάμος στη Ζλελενίτσα έληξε με 11 νεκρούς και 4 τραυματίες.
Το 1903 ο Καραβαγγέλης πλήρωσε 50 λίρες στον Κότε Χρίστοφ να σκοτώσει τον βοεβόδα Λαζάρ Ποπ Τράικοφ και τη φωτογραφία του κεφαλιού του την κρέμασε στο γραφείο του. Κάτω από την πίεση των Ανταρτών του Καραβαγγέλη, 140 χωριά αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν την ελληνική του προέλευση.
Αλλά όταν έλαβαν την αμνηστία του Σουλτάνου παραιτήθηκαν από το Πατριαρχείο.

Σκόπια: Οι Έλληνες με αντάρτικες στολές που έκαψαν τα «μακεδονικά» χωριά, διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη - Εικόνα4
Οι ίδιοι αντάρτες εξεδίωξαν βίαια χιλιάδες «Μακεδόνες» (Βουλγάρους) από τη «Μακεδονία του Αιγαίου» με τους Βαλκανικούς Πολέμους και στη συνέχεια εξεδίωξαν τους «Μακεδόνες» (Σλαβοβούλγαρους) από τη «Μακεδονία του Αιγαίου».
Σκόπια: Οι Έλληνες με αντάρτικες στολές που έκαψαν τα «μακεδονικά» χωριά, διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη - Εικόνα5
Έλληνες με στρατιωτικές στολές βρέθηκαν στις διαμαρτυρίες, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η διαδήλωση εγκρίθηκε από τις επίσημες ελληνικές αρχές.
(Στοιχεία από netpress.com.mk)


 echedoros-a.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη