17 Νοε 2017

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ:Η επίλυση της διαμάχης με την Ελλάδα θα είναι πλήγμα για τη χώρα μας

«Θέλουν να το λύσουν (το πρόβλημα) σχεδόν εντελώς προς όφελός τους . Γι’ αυτό απέτυχαν οι προσπάθειές μας. Φοβάμαι ότι η νέα
κυβέρνηση της «Μακεδονίας» θα δεχθεί αυτή τη θέση του γείτονά μας, όπως συνέβη στη συμφωνία με τη Βουλγαρία»
«Τόσο η Ελλάδα, όσο και όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι  η πΓΔΜ έχει μια κυβέρνηση μαριονέτα, η οποία δεν εξελέγη από το λαό, αλλά συστάθηκε  για να επαναπροσδιορίσει  τη χώρα», δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Νίκολα Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στην πύλη ‘Ρεπούμπλικα’. «Εμείς θέλαμε να επιλύσουμε το ζήτημα με έναν συμβιβασμό, ο οποίος θα είχε την αμοιβαία κατανόηση. Αλλά  (η Ελλάδα) θέλει να επιλύσει το πρόβλημα υπέρ της. Για αυτό απέτυχαν οι προσπάθειες μας. Φοβάμαι ότι η νέα κυβέρνηση μαριονέτα, θα δεχθεί τις θέσεις του γείτονάς μας, όπως έκανε και με τη συμφωνία με τη Βουλγαρία», δήλωσε ο Γκρούεφσκι, προσθέτοντας ότι η λύση  που θα έρθει με την Ελλάδα θα είναι ένα ισχυρό πλήγμα στην «μακεδονική» ταυτότητα.
Η Ελλάδα δεν δέχεται να υπάρξει συμφωνία η οποία θα πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιό της όπου η γλώσσα και η εθνικότητά μας θα γράφονταν στα αγγλικά ως ‘μακεδονικά’ , δηλαδή macedonian.  Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμη να δεχθεί την ταυτότητα μας και αναζητά και απαιτεί διάφορες μορφές για να μην συμβεί αυτό.
Μία από αυτές τις μορφές είναι ότι συμφωνία δεν θα αναφέρεται καθόλου στην ονομασία της ταυτότητας, της  γλώσσας και του  έθνους.
Αυτό μας κάνει χαρούμενους γιατί συγκεκριμένα δεν λέει να αλλάξουμε ταυτότητα. Στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι, γιατί η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν από τα διεθνή πολιτικά θεσμικά όργανα να γράφουν  ως ‘μακεδονική’ τη γλώσσα ή το έθνος μας. Τώρα, με τη νέα κυβέρνηση αυτό μπορεί να το περάσει.
Ο Γκρούεφσκι πρόσθεσε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για το κόμμα του.
(Στοιχεία από sitel.com.mk)
echedoros-a.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη