17 Νοε 2017

Δεύτερη νύχτα-εφιάλτης στη βροχή και την εγκατάλειψη

Φόβοι για νέες πλημμύρες καθώς οι προβλέψεις μιλούν για συνεχείς βροχοπτώσεις στην περιοχή- Ξάγρυπνοι με τον τρόμο από τις συμμορίες που ξεκίνησαν το πλιάτσικο - Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την απουσία της οργανωμένης πολιτείας από την προσπάθεια αντιμετώπισης των καταστροφών

Ακόμα μια δύσκολη νύχτα αναμένει τους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής, της Νέας Περάμου και της ευρύτερης περιοχής που δίνουν μόνοι τους τη μάχη για να επουλώσουν τις πληγές από τις φονικές πλημμύρες και να περισώσουν τα λιγοστά υπάρχοντα τους που γλύτωσαν από τη μανία της φύσης.


Στη μάχη με τα λασπόνερα οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής είναι κυριολεκτικά μόνοι τους. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ανέφεραν ότι η απουσία του κράτους ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής
Και μέσα σε όλα αυτά ξεχωρίζει ο θρήνος για τους 16 νεκρούς και η αγωνία για τους αγνοούμενους, των οποίων ο αριθμός, δύο μέρες σχεδόν μετά την τραγωδία, παραμένει αδιευκρίνιστος. Πληροφορίες μιλούν για τέσσερα άτομα που αγνοούνται, αλλά από την ενημέρωση που έκανε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής στον πρωθυπουργό στη διάρκεια της επίσκεψης-εξπρές του τελευταίου, φαίνεται ότι είναι πέντε.  
«Υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη των κατοίκων από την Πολιτεία» ανέφεραν χαρακτηριστικά και τόνιζαν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις είναι πλέον χωρίς κατάλυμα και προμήθειες, και ζουν με τον φόβο μιας νέας ισχυρής νεροποντής αλλά και με τον φόβο από τις συμμορίες που ξεκίνησαν ήδη το πλιάτσικο και επισκέπτονται τα άδεια σπίτια και τις «πληγωμένες» επιχειρήσεις.

Η... καθυστερημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή και η σύσκεψη που ακολούθησε στα γραφεία της Περιφέρειας δεν άλλαξε τα δεδομένα για τους κατοίκους της περιοχής. Κάτι καινούργιο δεν άκουσαν από τα χείλη του Πρωθυπουργού και όπως όλα δείχνουν στις δύσκολες ώρες που περνούν, θα συνεχίζουν να στηρίζονται στη βοήθεια των ιδιωτών, που δίνουν τρόφιμα και στον Ερυθρό Σταυρό που βρίσκεται στο πλευρό τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδινε διαβεβαιώσεις ότι υπάρχουν χρήματα και ταμειακή δυνατότητα για βοήθεια προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες, ωστόσο μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς έχουν στείλει μόνο λίγα... νερά. 

Άλλοι υπουργοί συνέχιζαν τις μεγαλόστομες διακηρύξεις όπως ο κ. Κουρουμπλής που διέθεσε... κρουαζιερόπλοιο για τους πληγέντες, ωστόσο οι κάτοικοι το μόνο που είδαν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης είναι λάσπη και καμία οργάνωση για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή!

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για την απαντληση των υδάτων από τα πλημμυρισμένα υπόγεια. Οι περιπολίες της ΕΛΑΣ έχουν αυξηθεί αλλά αυτά δεν συνιστούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπισης της κατάστασης ανέφεραν χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα η ανακοίνωση της.... «βοήθειας» του κράτους για να γίνουν δημοσία δαπάνη οι κηδείες των νεκρών από τις πλημμύρες ήρθε να εντείνει την οργή των κατοίκων.



Ξεκίνησε το πλιάτσικο

Κάτοικος της Μάνδρας αναφερόμενος στις συμμορίες που άρχισαν να δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή ανέφερε ότι «κλέβουν οτιδήποτε βρουν μπροστά τους» ενώ η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε χθες την σύλληψη τεσσάρων ατόμων. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν τέσσερις Ρομά που «επισκέφθηκαν” πλημμυρισμένο εργοστάσιο στην περιοχή της Μάνδρας για να κάνουν πλιάτσικο. Το κουαρτέτο, συνελήφθη λίγα λεπτά μετά τις 08:30 το πρωί της Πέμπτης την ώρα που φόρτωνε ένα ψυγείο σε φορτηγάκι. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που περιπολούσαν, τους εντόπισαν να κινούνται ύποπτα και τη στιγμή που τους είδαν να πλησιάζουν στην είσοδο του πλημμυρισμένου εργοστασίου και να φορτώνουν ένα ψυγείο και διάφορα αντικείμενα που βρίσκονταν στο χώρο όρμησαν πάνω τους και τους πέρασαν χειροπέδες. 



Νέα κακοκαιρία 

Στο μεταξύ και ενώ αργά το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε και πάλι να βρέχει στη Αττική, η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι μετά την «Ευρυδίκη», που αφήνει πίσω της (κυριολεκτικά) σύντριμμα, μας έρχεται ο «Ζήνωνας». Ένας μεσογειακός κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά, που σε πρώτη φάση θα πλήξει Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα. 

Όπως αναφέρει το έγκυρο meteo.gr ενώ η «Ευρυδίκη» θα μας ταλαιπωρεί με ισχυρές βροχοπτώσεις ακόμη και την Παρασκευή (17/11), ο μεσογειακός κυκλώνας με το όνομα του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Ζήνωνα, θα εισβάλλει το Σάββατο (18/11) στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, με ανέμους που θα αγγίξουν τα 7-8 μποφόρ.

Κλειστοί οι δρόμοι


Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ λίγο πριν τις 12.00 το βράδυ, συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων στα εξής σημεία του οδικού δικτύου στην Δυτική Αττική:

1)ΣTO 39XΛM THΣ Π.E.O.A.K ,ΠEPIOXH MEΓAPΩN PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ AΘHNA 

2)ΣTO 35XΛM THΣ Π.E.O.A.K ,ΠEPIOXH NEAΣ ΠEPAMOY PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ AΘHNA
 
3)ΣTHN Π.E.O.A.K , KOMBOΣ ΔIYΛIΣTHPIΩN PEYMA ΠPOΣ N.ΠEPAMO
 
4)KOMBOΣ MANΔPAΣ PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ MANΔPA 

5) 4XΛM Π.E.O AΘHNΩN-ΘHBΩN PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ ΘHBA 

6)ΣTH ΔIAΣTAYPΩΣH MANΔPAΣ-MAΓOYΛAΣ ΓIA TIΣ OΔOYΣ ΠPOΣ ΘHBA
 
7) ΣTHN OΔO ΣTPATHΓOY POKA ΣTO YΨOΣ TOY ΣOYΠEP MAPKET ΓAΛAΞIAΣ PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ MANΔPA 

EΠIΣHΣ ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ ΣTH Λ.ΣAΛAMINOΣ ΣTH ΣAΛAMINA KAI ΣTA ΔYO PEYMATA AΠO TO YΨOΣ THΣ OΔOY Z.ΠHΓHΣ EΩΣ TH Λ.ΦANEPΩMENHΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη