10 Αυγ 2017

Στη δικηγορία η επόμενη ημέρα του Ανδρέα Παπαμιμίκου



Υπήρξε ένα από τα πλέον συζητημένα πρόσωπα του 2016. Ο γάμος του ακριβώς πέρυσι τέτοιες ημέρες με την αγαπημένη ανηψιά του Ιβάν Σαββίδη Σόνια έγινε talk of the town.
Κάποιοι στάθηκαν στο progressive γαμπριάτικο ντύσιμο του αποκαλώντας τον έως και «χρυσόμυγα» λόγω των χρωματικών του προτιμήσεων. Άλλοι πάλι μίλησαν για έναν γάμο που συνδύαζε την επιχειρηματικότητα με την πολιτική, πράγμα ασύμβατο για στη χώρα μας, αν κι από πέρυσι ο ίδιος είχε αποχωρήσει από τη θέση του στη ΝΔ ανοίγοντας ένα νέο δικό του επαγγελματικό κεφάλαιο.

Σήμερα, η πραγματικότητα του πρώην γενικού γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου είναι διαφορετική. Χαμηλών τόνων, το πρώην υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος έχει πάρει άλλο δρόμο. Δίχως να επιβεβαιώνει όλους όσους τον ήθελαν σε θέση ευθύνης στα ποδοσφαιρικά πράγματα, στον ΠΑΟΚ, στην ΕΠΟ ή σε άλλες ανάλογες δραστηριότητες, κρατώντας αποστάσεις από τα πολιτικά πράγματα και τη σημερινή Νέα Δημοκρατία, κάνει τα δικά του επαγγελματικά βήματα και κάνει πλέον μια ήρεμη ζωή. Μαζί με τη σύζυγο του Σόνια που επίσης δεν αρέσκεται στα φλας θα τους βρει κανείς να ζουν ήρεμα στη Θεσσαλονίκη και τον ίδιο σε εβδομαδιαία βάση να κατεβαίνει για δουλειές στην Αθήνα κυκλοφορώντας μεταξύ κέντρου και Ευελπίδων.

Από μικρός στην πολιτική κι έχοντας βιώσει δύσκολες καταστάσεις όπως τις εσωκομματικές εκλογές και τις αλληλοκαταγγελίες για το σύστημα που «έπεσε», τον πόλεμο του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ή τη στήριξη που παρείχε στον Απόστολο Τζιτζικώστα, τη μετέπειτα βοήθεια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την τελική αποχώρηση του από τα κομματικά δρώμενα, σήμερα έχει ανοίξει μια δική του νέα σελίδα. Ο ίδιος έχει αφιερώσει το χρόνο του στη δικηγορία και το γραφείο που ο ίδιος έχει δημιουργήσει παρέα με συναδέλφους και φίλους του. Τον μάχιμο δικηγόρο Θεσσαλονίκης Δημήτρη Ζάχο με τον οποίο δημιούργησαν τη δική τους δικηγορική εταιρεία τη Rhetor Law Firm που ξεκίνησε από το βορρά, κατέβηκε στην Αθήνα, στην οποία συνεργάζονται με τους Κουσουρή Δημήτρη και Δημητρέλο Ηλία και συνεχίζει τη δραστηριότητα της και σε αλλά μέρη της Ελλάδας.


Ήδη η εταιρεία αριθμεί 15 εξειδικευμένους συνεργάτες, με υποθέσεις σε όλους τους κλάδους του δικαίου, όπως αστικό, ποινικό, εμπορικό και διοικητικό δίκαιο. Ασχολούνται με τη συμβουλευτική - προληπτική δικηγορία, και δηλώνουν «problem solvers». Κυρίως όμως παρέχουν υποστήριξη σε επιχειρήσεις όπως στα πρότυπα των δικηγορικών εταιριών του εξωτερικού.

Η Rhetor Law Firm, πέραν της νομικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις, ενεργοποιείται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ενώ αξιοποιεί την προοπτική που παρέχουν οι άδειες παραμονής μέσω της αγοράς ακινήτων αλλά και η υλοποίηση μεγάλων πρότζεκτ κυρίως τουριστικών. Κάπως έτσι κι ενώ η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και ευρύτερα η βόρειος Ελλάδα εξελίσσονται σε μητρόπολη για όσους Ρώσους, Βούλγαρους, Ρουμάνους αλλά και Τούρκους θέλουν να τοποθετηθούν στη χώρα, η νέα εταιρεία τοποθετείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης αρκετοί Ισραηλινοί έχουν αρχίσει να επισκέπτονται την περιοχή αναζητώντας ευκαιρίες ενώ πλήθος είναι πλέον οι αγορές ακινήτων. Μάλιστα το πρώην στέλεχος της ΝΔ έχει πολύ καλή σχέση κι επαφή με τον παλιό του πολιτικό αντίπαλο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για τον οποίο σε κύκλους της πόλης εκμυστηρεύεται πως «έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξωστρέφεια της περιοχής».

Ήδη η δικηγορική εταιρεία των Παπαμιμίκου – Ζάχου και συνεργατών, έχει ασχοληθεί με πληθώρα υποθέσεων, τόσο σε δικαστικό, όσο και σε εξωδικαστικό επίπεδο, καθώς και έχει υποστηρίξει πολλά πρότζεκτς με ξένους επιχειρηματίας απο αγοραπωλησίες γης μέχρι συστάσεις εταιρειών και με εποπτεία σε φορολογικά ζητήματα έως και περιβαλλοντικά και χωροταξικά θέματα Επίσης με Αμερικανούς εντολείς υποστηριζει ένα μεγάλο πρότζεκτ ενώ μαζί με τον συνέταιρο του, συμμετέχουν σε μια λογιστική – φοροτεχνική εταιρεία, που ασχολείται με real estate και μία εταιρεία που ασχολείται με συμβουλευτική διαπραγμάτευση και το business development.

Στόχος του πρώην γενικού γραμματέα είναι στην επόμενη του ημέρα να μείνει εκτός πολιτικής και να επικεντρωθεί στη δουλειά του. Ο ίδιος μιλάει για «αποτοξίνωση». Ας μην ξεχνάμε πως ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, γεννημένος σε μια μεσοαστική οικογένεια της Λάρισας έγινε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αν και δεν υπήρξε φαβορί στη μοναδική φορά που έγιναν εκλογές από τη βάση και ως ο νεότερος γραμματέας της ΝΔ πιστώνεται τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς η ΝΔ κέρδισε για πρώτη φορά ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ.

Βέβαια δέχθηκε την επίθεση για το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών ως πρόεδρος της ΚΕΦΕ αλλά και για το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Ο ίδιος πάντως έχει δεσμευτεί να μιλήσει στο μέλλον για το θέμα αυτό, μιας και μέχρι τώρα προτίμησε τη σιωπή. Αυτή τη στιγμή, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις κυρίως με τον Αντώνη Σαμαρά (ο οποίος και τον είχε αναδείξει ως γραμματέα) αλλά και με τους αλλά και με τους Κώστα Καραμανλή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Προκόπη Παυλόπουλο επιλέγοντας πολιτικά μια γραμμή μετριοπάθειας και συναίνεσης όπου χρειάζεται ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Μαρκόπουλος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη