12 Αυγ 2017

Τι ήταν ο διπλός εκκωφαντικός θόρυβος στη Λήμνο;

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τους δυο εκκωφαντικούς θορύβους που κατεγράφησαν στη Λήμνο λίγο μετά τις 10 σήμερα το πρωί
και αναστάτωσαν τους κατοίκους του νησιού. Η έρευνα των αρχών τείνει να βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς έχουν αποκλειστεί όλα τα πιθανά σενάρια.
Αρχικά έγινε λόγος για άσκηση του στρατού με αληθινά πυρά, κάτι όμως που διαψεύδεται κατηγορηματικά από την στρατιωτική διοίκηση της Λήμνου. Μάλιστα ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Mαρινάκης, δήλωσε στον FM 100, πως δεν φαίνεται να έχει συμβεί κάτι στο έδαφος του νησιού, επομένως οι έρευνες στράφηκαν σε ουρανό και θάλασσα.
Κι από εκεί όμως τα μηνύματα είναι αρνητικά. Η 130 Σμηναρχία Μάχης, αναφέρει ότι δεν υπήρξε κίνηση αεροσκαφών που πιθανόν να έσπασαν το φράγμα του ήχου. Το κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού απέκλισε θαλάσσιες ασκήσεις από σκάφη της Ελλάδας ή της Τουρκίας.
Ο Μετρολογικός Σταθμός της Λήμνου δεν έχει καταγράψει τίποτα μη φυσιολογικό κατά τις πρωινές ώρες… Αλλά ο διπλός εκκωφαντικός θόρυβος σε συνδυασμό με το ωστικό κύμα είναι γεγονός!
Ας ελπίσουμε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα μια επίσημη απάντηση, αφού όπως πληροφορούμαστε όλες οι αρχές του νησιού από το πρωί προσπαθούν να εντοπίσουν τι ακριβώς συνέβη.
Αξίζει να αναφέρουμε πως δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη καταγραφή σε αστυνομία, πυροσβεστική, νοσοκομείο και λιμενικό, από το οποίο ενημερωθήκαμε ότι ο ήχος δεν προήρθε ούτε από τα πλοία που μετέφεραν αέριο ανοιχτά της Λήμνου. Επίσης στο νησί του Αγίου Ευστρατίου, δεν καταγράφηκε κανένας τέτοιος θόρυβος.
Έτσι το ερώτημα για την ώρα παραμένει .


limnosfm100
katohika.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη