9 Αυγ 2017

Η ξέφρενη πορεία του Bitcoin δεν σταματά

Το ψηφιακό νόμισμα έφτασε ακόμη και τα 3.500 δολάρια. Τι συμβαίνει όμως με το αντίπαλον δέος;  


Το Bitcoin άξιζε 590 δολάρια πριν από έναν χρόνο. Όμως την Τρίτη το ψηφιακό νόμισμα έφτασε ένα ακόμη υψηλό ιστορικό με την αξία του να ξεπερνά τα 3.500 δολάρια, για να κλείσει τελικά στα 3.430 δολάρια.
Η τρελή πορεία της αξίας του Bitcoin ξεκίνησε έπειτα από το διαχωρισμό του την 1η Αυγούστου με τους κατόχους του να λαμβάνουν κουπόνια ίσης αξίας του νέου νομίσματος Bcash που δημιουργήθηκε από μέρος της κοινότητας του Bitcoin.
Όμως τελικά οι επενδυτές δεν άλλαξαν τα Bitcoin τους σε Bcash, αλλά έκαναν το αντίθετο.
«Έπειτα από τον διαχωρισμό, οι επενδυτές με Bitcoins παρέλαβαν και Bcash ίδιου αριθμού. Αρχικά το σύνολο της αγοράς του Bitcoin αυξήθηκε στα 12 δισ. δολάρια, αλλά αυτό που έχουμε δει είναι πάρα πολύς κόσμος να πουλά τα Bcash του για να αγοράσει Bitcoin», δήλωσε ο Matthew Newton, αναλυτής αγορών στην πλατφόρμα διαδικτυακών συναλλαγών eToro. «Τις τελευταίες ημέρες είδαμε να εξαφανίζονται 8 δισ. δολάρια από τα ανώτατα όρια του Bitcoin Cash και να προστίθεται 9 δισ. δολάρια στην αντίστοιχη αγορά του Bitcoin».
Το Bcash με αξία περίπου τα 376 δολάρια δημιουργήθηκε μετά από τη διαφωνία μια ομάδας της κοινότητας του Bitcoin με τους υπόλοιπους για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι συναλλαγές να γίνονται φτηνότερα και πιο γρήγορα. Αυτό οδήγησε στην αποδοχή του προγράμματος SedWIt2x, το οποίο αναβαθμίζει το Bitcoin, όμως μέρος των διαφωνούντων δεν έμεινε ικανοποιημένο από την επιλογή αυτή, σχηματίζοντας έτσι το Bcash.




.fortunegreece.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη