11 Αυγ 2017

«Πόλεμος»! Τραμπ: «Ίσως δεν ήμασταν αρκετά σκληροί»- Β. Κορέα: Σε 14 λεπτά σας έχουμε διαλύσει

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ έκρινε σε δηλώσεις που έκανε ότι η προειδοποίηση την
οποία απηύθυνε νωρίτερα στη Βόρεια Κορέα «ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή».

Ο ρεπουμπλικάνος πρόσθεσε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα όφειλε να είναι «πολύ νευρική» στην περίπτωση που κάνει οτιδήποτε το οποίο θα θεωρηθεί πως απειλεί τη χώρα του.

Ακόμη, ο Τραμπ τόνισε πως θεωρεί ότι η Κίνα μπορεί και οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.

Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως «πάντοτε θα εξετάζουμε» το ενδεχόμενο διεξαγωγής «διαπραγματεύσεων» με την Πιονγκγιάνγκ.

Εντωμεταξύ την ίδια ώρα, στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ συγκεντρώθηκαν χιλιάδες Βορειοκορεάτες να δείξουν την συμπαράσταση τους στον ηγέτη τους.

«Χτυπήστε τις ΗΠΑ με πυρηνικό κεραυνό!».

«Εκείνοι που θα μας ακουμπήσουν δεν θα γλιτώσουν τον θάνατο».

«Μια εκδικητική επίθεση αφανισμού», ήταν κάποια από τα συνθήματα που έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν.



Σε 14 λεπτά μπορεί η Βόρεια Κορέα να πλήξει τη νήσο

Στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του Γκουάμ, θα απαιτηθεί χρόνος 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους, ενώ το σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους, σύμφωνα με το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του αναφερόμενου γραφείου, οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του νησιού.

Η ανησυχία μεταξύ των κατοίκων του νησιού είναι διάχυτη. Ήδη ο κυβερνήτης του Γκουάμ Εντι Κάλβο απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα, τονίζοντας ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον Λευκό Οίκο. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο», είπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γκουάμ δήλωσε ότι ελπίζει πως το νησί μπορεί να αμυνθεί σε περίπτωση επίθεσης από την Βόρεια Κορέα. «Απλώς προσευχόμαστε ότι οι ΗΠΑ και το αμυντικό σύστημα που έχουμε εδώ είναι αρκετό για να μας προστατεύσει», κατέληξε.






.alphafreepress.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη