11 Ιαν 2017

Κουρτάκης-Τζένος: Χούντα είναι θα περάσει

 Την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη εκφράζουν ο εκδότης και ο διευθυντής της
εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος, με μήνυμά τους που ανέβασαν στις προσωπικές τους σελίδες  στο Facebook.

Λίγες ώρες μετά την σύλληψή τους και την αυτόφωρη διαδικασία έπειτα από την μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, οι κ.κ. Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος, δίνουν την δική τους απάντηση μετά τις εξελίξεις.

Στην ανάρτησή τους κάνουν λόγο για μια διαδικασία που παραπέμπει στην «Χούντα», ενώ υπογραμμίζουν ότι «δεν φοβόμαστε και δεν εκβιαζόμαστε.

Αναλυτικά η ανάρτηση των δύο δημοσιογράφων Κουρτάκη-Τζένου αναφέρει:

"Καλημέρα σε όλους τους φίλους.

 Η αριστερή χούντα έδειξε το χειρότερο πρόσωπο της. Η σκευωρία που επιχειρήθηκε να στηθεί εναντίον μας για εκβίαση κατέπεσε με συνοπτικές διαδικασίες. Η πρωτοφανής επιχείρηση με 25 αστυνομικούς στα γραφεία μιας μεγάλης κυκλοφορίας πανελλαδικής εφημερίδας είχε στόχο την τρομοκράτηση μας και των εργαζομένων του Ομίλου, επειδή ασκούμε κριτική στους κυβερνώντες. Δεν φοβόμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Κρατηθήκαμε στη ΓΑΔΑ για το "εγκληματικό αδίκημα" της συκοφαντικής δυσφήμησης, επειδή ενοχλήσαμε την κυβέρνηση από τις χειμερινές της διακοπές σε πολυτελή θέρετρα. Ευχαριστούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, την ΕΣΗΕΑ, αλλά και τους χιλιάδες φίλους για τη στήριξη τους. Ευχαριστούμε ακόμα και όσους έμμισθους κονδυλοφόρους επέλεξαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια για να μας συκοφαντήσουν. Άξιος ο μισθός τους.
Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη- και μόνο- ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι τιμή μας που μας διώκει ο Καμμένος. Περιμένουμε να ζητήσει την άρση της ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή. Χούντα είναι, θα περάσει.."

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας δεν έκανε δεκτή την μήνυση του Πάνου Καμμένου εναντίον των δύο δημοσιογράφων για κακουργηματική εκβίαση. Η εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα όπως ζητούσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αλλά για συκοφαντική δυσφήμιση . Είχε προηγηθεί η πρωτοφανής για τα σύγχρονα δημοκρατικά δεδομένα σύλληψη του Παναγιώτη Τζένου στα γραφεία της εφημερίδας ενώ ο Γιάννης Κουρτάκης παρουσιάστηκε λίγο αργότερα αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών όπου ακολουθήθηκε η τυπικά προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία της σύλληψης.Οι δύο δημοσιογράφοι θα δικαστούν σήμερα στο Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές, ενώ όπως ενημέρωσε μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο συνήγορος του εκδότη και του διευθυντή των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, θα ζητηθεί τριήμερη αναβολή προκειμένου να προετοιμαστούν για την εκδίκαση της υπόθεσης.



parapolitika.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη