9 Οκτ 2014

Λέτε;

Λέτε η εκτελεστική εξουσία να επενέβη στα έργα της δικαστικής, ώστε η δικαστική να επέμβει στα έργα της νομοθετικής;
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Άντε ρε! Δεν το πιστεύω, καθότι δεν είμαι συνωμοσιολόγος. Απλώς σκέφτηκα ότι αφού κατά το άρθρο 84 του Συντάγματος
«6. Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.
Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών»,
με την άρνηση του εισαγγελέα να χορηγήσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της ΧΑ να παραστούν στη συζήτηση και ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, παρόντες θα είναι το πολύ 291 βουλευτές κατά την ψηφοφορία. Άρα, με 146 ψήφους, η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης.
Βέβαια, με έστω και μία ψήφο λιγότερη από τις 154 που διαθέτει, θα πάθει η κυβέρνηση κάποιο σχετικό στραπάτσο, αλλά θα έχει σωθεί ο τόπος για μία ακόμη φορά, ο οποίος δεν αντέχει εκλογές κατά πως λένε οι αγορές. Γουστάρει ανεργία, περικοπές μισθών και συντάξεων, έκτακτες μόνιμες εισφορές, φυλακίσεις, ΕΝΦΙΑ, κατασχέσεις, προ πάντων δε Τόνι και Μπένι.
Μαθαίνουμε, λοιπόν, κάθε λίγο και λιγάκι στην πράξη σε τίνος τα μέτρα έχει φτιαχτεί το Σύνταγμα. Και φυσικά δεν ξεχνάμε ποιος θωράκισε τη Δημοκρατία με αυτό το Σύνταγμα. Ο συντάκτης Εθνάρχ[ιδ]ης Καραμανλής και ο τεράστιος λαϊκός ηγέτης Αντρέας που τροποποίησε μόνον τις διατάξεις που θα ισχυροποιούσαν τον πρωθυπουργό και θα μετέβαλλαν σε γλάστρα τον ρυθμιστή [τρομάρα του] του πολιτεύματος.
Για ψήφο εμπιστοσύνης, λοιπόν, αρκούν 121 ψήφοι με παρόντες π.χ. 160. Για ψήφο δυσπιστίας απαιτούνται 151 με π.χ. 160 παρόντες.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη