9 Οκτ 2014

Νέο σχολείο στην Πέλλα - Εγκαινιάστηκε χθες από τον Τζιτζικώστα


Τζιτζικώστας : "Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα"

3,1 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου



Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και αρμόδιος στον τομέα του προγραμματικού σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, παρουσία του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου. Παρόντες στα εγκαίνια ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Κ.Μ. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, Μαρία Καράμπελα και Λάκης Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας Χρήστος Πασσαλής, οι διευθυντές της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πέλλας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Πέλλας και του Δήμου Πέλλας, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και εκπρόσωποι αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής.

«Εγκαινιάσαμε σήμερα ένα ακόμη καινούριο σχολείο στην Κεντρική Μακεδονία, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα, που διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και ολοκληρώθηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Το σχολείο πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και λειτουργικότητας των χώρων εκπαίδευσης των μαθητών.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δουλεύουμε εντατικά και μεθοδικά, τρέχουμε τις διαδικασίες και τις μελέτες ένταξης, αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκού πόρους, αναβαθμίζουμε τις υποδομές σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Έχουμε υιοθετήσει τη φιλοσοφία των έργων ουσίας, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των συμπολιτών μας. Κάθε σχολική μονάδα που ανοίγει, είναι ένας λόγος να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν την ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, με κορυφαίο αυτό της παιδείας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και αρμόδιο στον τομέα του προγραμματικού σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, τα στελέχη και το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Κ.Μ., τον ανάδοχο του έργου, καθώς και το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, που συνεργάστηκαν για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας και αρμόδιος στον τομέα του προγραμματικού σχεδιασμού Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε ότι «με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα εγκαινιάσαμε ένα ακόμη σημαντικό έργο σχολικής στέγης που πρόκειται να καλύψει ανάγκες της πόλης των Γιαννιτσών. Δίνουμε έμφαση στη δημιουργία και βελτίωση των σχολικών υποδομών ώστε να εξασφαλίσουμε μια αποτελεσματική, ευχάριστη και δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά μας». Ο κ. Θεοδωρίδης ευχήθηκε «το σύγχρονο διδακτήριο να είναι κύτταρο δημιουργικότητας, έμπνευσης και εκπαιδευτικής καινοτομίας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη