20 Ιουν 2014

«Βγήκατε πολύ νωρίς στην πιάτσα κ. Τσίπρα».

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Άντε πάλι με τα υποβρύχια. Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο; Έκλεισαν τη Βουλή για να παραγραφούν οι αμαρτίες Βενιζέλου ή όχι; Σιγά ρε παιδιά. Ας υποθέσουμε ότι το από 18.03.2014 έγγραφο της Πόπης το έστελνε η Ευτέρπη την 19.03.2014 στον Μπάμπη κι’ αυτός το έστελνε την 20.03.2014 στον ...
Βαγγέλα. Τί θα έκανε ο γλυκοτσούτσουνος που θα παρελάμβανε το έγγραφο την 21.03.2014; Τίποτε. Αλλά και αν έκανε, σιγά μην προλάβαινε η Βουλή να παραπέμψει τον αδιάφθορο Μπένι. Ο άνθρωπος εκπέμπει διαφάνεια, εντιμότητα και καθαρότητα από δέκα χιλιόμετρα μακρυά. Όταν περπατάς στο Αιγάλεω και μυρίζει χλωρίνη, ξέρεις ότι στη Βουλή βρίσκεται ο Μπένι και ξεπλένει.

Το θέμα, κατ’ εμέ, δεν είναι αν το κλείσιμο της Βουλής οδήγησε σε παραγραφή άλλο ένα ανόμημα του Μπένι. Το θέμα είναι άλλο. Η Βουλή έκλεισε και δεν αποφάσισε για την αναθεώρηση του Συντάγματος, πρωτίστως δε του άρθρου 86 που έχει μέχρι σήμερα διασώσει δεκάδες εγκληματιών υπουργών. Κι’ αν πάμε σε εκλογές λόγω μη εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας; Τότε η Βουλή που θα αποφασίσει για τις αναθεωρητέες διατάξεις θα είναι η επόμενη, οπότε η Βουλή που θα αποφασίσει για την αναθεώρηση θα είναι η μεθεπόμενη. Άρα, τροποποίηση του άρθρου 86 δεν πρέπει να περιμένουμε πριν από το 2022 με αισιόδοξους υπολογισμούς. Τότε που υποτίθεται ότι το χρέος θα είναι 120% του ΑΕΠ. Μέχρι τότε θα έχουν παραγραφεί όλα τα εγκλήματα αυτών που εφάρμοσαν, εφαρμόζουν και θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν τα εθνοκτόνα Μνημόνια χαρίζοντας στους «ημετέρους» τους ελάχιστους πόρους της χώρας. Γι’ αυτό το μείζον ζήτημα δεν μιλάει κανείς. Πέταξε ο Σαμαράς πριν τις ευρωεκλογές το καρότο περί αναθεωρήσεως του Συντάγματος και μετά τις εκλογές η αναθεώρηση ξεχάστηκε. Όπως έγινε και με τις εκλογές του 2012.

Πάντως, όσον αφορά στα υποβρύχια, εγώ μία μόνον φράση έχω καρφωμένη στο μυαλό μου. Αγορεύων ο Μπένι την 11.11.2013 στη Βουλή είπε μεταξύ πολλών άλλων:
«Χτυπάτε εμένα, αλλά έχετε στενό φλερτ με την Κατσέλη. Χτυπάτε εμένα για τον Σκαραμαγκά, αλλά στηρίξατε τον όμοιο μόνο για την Ελευσίνα. Είστε με συμφέροντα που θέλουν να εξανδραποδίσουν τους εργαζομένους. Βγήκατε πολύ νωρίς στην πιάτσα κ. Τσίπρα. ΄Εχουμε έλλειμμα αντιπολίτευσης».
«Βγήκατε πολύ νωρίς στην πιάτσα κ. Τσίπρα» ;
Τί ήθελε να πει ο εκ-ποιητής;

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη