3 Δεκ 2013

Ποιοί είναι οι δικαστές και πώς αντέδρασαν; No 2

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Διατύπωσα (εδώ) ορισμένα ερωτηματικά χθες σε σχέση με το δημοσίευμα της «KontraNews», κατά το οποίο μία υπάλληλος της τρόικα κάλεσε την 24.09.2013 τρεις Έλληνες δικαστές που δικάζουν υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών και τους έκανε συστάσεις για τον τρόπο που θα ...
εκδίδουν αποφάσεις.
Την είδηση επιβεβαίωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης με τρόπο που δείχνει ότι ήταν ενήμερο της συνάντησης. Δήλωσε, μάλιστα, ότι η εκπρόσωπος της τρόικα ήθελε απλώς να πληροφορηθεί πόσες αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών εκκρεμούν.
Ψεύδεται ασυστόλως ο κ. Αθανασίου, πρώην αρεοπαγίτης. Αν αυτή την πληροφορία ήθελε η τρόικα, μπορούσε να τη ζητήσει από τον υπουργό και αυτός από τα ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Άρα, οι αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε αυτή η συνάντηση δεν διασκεδάσθηκαν.

Το χειρότερο όλων, όμως, είναι άλλο. 

Παρακολούθησα απλούς πολίτες να τοποθετούνται επί του θέματος και να κινούνται όλοι στη γραμμή «αυτή η κυρία πρέπει να φύγει, είναι ρωσοεβραία, αφού παραδώσαμε την εθνική κυριαρχία, αυτό ήταν αναμενόμενο» και τα τοιαύτα. Τόσο απλά.
Ουδείς είπε: «Γιατί πήγαν οι δικαστές στη συνάντηση; Τόσο αλλοτριωμένοι είναι; Δεν ντράπηκαν; Δεν έχουν ίχνος υπερηφάνειας; Πώς μπορώ εγώ πλέον να τους έχω εμπιστοσύνη;»
Το σημαντικότερο και χείριστο όλων, όμως, είναι η σιωπή των ενώσεων των δικαστών και εισαγγελέων. Όταν τους έκοβαν τους μισθούς κατέβαιναν σε απεργία παρά το Σύνταγμα. Όταν ικανοποιήθηκαν μερικά αιτήματά τους ξέχασαν τον πόνο τους και επανήλθαν στην τήρηση του Συντάγματος.
Όταν οι megaloδημοσιογράφοι έστηναν σκηνικό τρομοκράτησης των δικαστών, επειδή δεν προφυλάκισαν τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές, βγήκε η κ. Θάνου και διαμαρτυρήθηκε εντόνως για την παρέμβαση της 4ης εξουσίας στα έργα της 3ης εξουσίας.
Τώρα σιωπή, που λέει και το τραγούδι.
Κυρία Θάνου μου, αυτή η παρέμβαση δεν είναι επαίσχυντη και κατακριτέα; Πώς θέλετε να έχει ο λαός εμπιστοσύνη στους δικαστές, όταν αυτοί ανέχονται να παίρνουν εντολές για τον τρόπο που θα ερμηνεύουν τους νόμους και δη υπέρ των ισχυρών τραπεζιτών;

Και σεις οι τρεις που πήγατε στο «ραντεβού»; Πώς αισθανόσασταν; Πώς συνέβη και δεν νοιώσατε την ανάγκη να στείλετε τη συνομιλήτριά σας στο διάολο και να την καταγγείλετε δημοσία; Τί φοβόσαστε;

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη