13 Δεκ 2013

Μπουτάρης: "Μου ξεφεύγει μερικές φορές και λέω τα Σκόπια... Μακεδονία!"

Τους Σκοπιανούς πάντως δεν τους ξεφεύγει ποτέ: Πάντα λένε τη Θεσσαλονίκη μας, "Σολούν" και ποτέ Θεσσαλονίκη και τη χώρα τους ποτέ με το πραγματικό της όνομα, Βαρντάρσκα!
Ο κ. Μπουτάρης από βήματος του δημοτικού συμβουλίου, χθες..
το βράδυ, ενημέρωσε το σώμα για το ταξίδι του στα Σκόπια, προφανώς μετά και το θέμα που δημιουργήθηκε εκεί, μιλώντας σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου των Σκοπίων. Μάλιστα, το blog της Θεσσαλονίκης taxalia δημοσίευσε φωτογραφία όπου ο δήμαρχος κάθεται σε πάνελ ενώ πίσω του είναι αναρτημένο πανό που αναφέρει ότι η εκδήλωση διοργανώνεται από το "Οικονομικό Επιμελητήριο Μακεδονίας".

Έτσι, αφού ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις επαφές και στις συναντήσεις που είχε στα Σκόπια αναφέρθηκε και στην επίμαχη εκδήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά "για να σας πω την αλήθεια κι εμένα μου ξεφεύγει καμιά φορά και λέω τα Σκόπια Μακεδονία. Αφού παντού έτσι λέγεται. Άμα πας στο μετρό στο Παρίσι, υπάρχουν διαφημιστικές πινακίδες που λένε "Επενδύστε στη Μακεδονία", άμα ανοίξεις το CNN έτσι τα αναφέρει...".

Ακόμα αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνάντησή του με τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και στις προσπάθειες για λύση του θέματος με σύνθετη ονομασία, λέγοντας ότι συμφωνεί με μια τέτοια λύση.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στην καμπάνια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. "Θεωρώ κακόγουστη την καμπάνια, ύψους 600.000 ευρώ, για να λες Very Makedonia. Όποιος ξέρει αγγλικά δεν σημαίνει τίποτα".

unitedreporters
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη