18 Νοε 2013

Τα σκυλιά διώχνουν τους ανθρώπους!

 Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων ζώων και η αδιαφορία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στα πρόθυρα υστερίας βρίσκονται οι κάτοικοι γύρω από το πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή της Κ. Τούμπας,  επί της οδού Μ. Ασίας, απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, εξαιτίας της ανευθυνότητας κάποιων "φιλόζωων" οι οποίοι μάλλον ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους.


Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, εγγράφως μάλιστα με επιστολή τους προς τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνο Ζέρβα, δεν μπορούν οι ίδιοι να χρησιμοποιήσουν το πάρκο αφού αυτό είναι γεμάτο κόπρανα σκύλων και σκουπίδια. Μάλιστα στο πάρκο αυτό υπάρχει WC ζώων συντροφιάς, όμως αυτό δεν καθαρίζεται ποτέ ενώ οι ιδιοκτήτες των ζώων τα αφήνουν να αφοδεύουν στο γρασίδι.


Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους βρίσκονται γονείς με παιδιά (μάλιστα υπογράφει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου), ηλικιωμένοι, καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς περίοικοι οι οποίοι δεν τολμούν ούτε να ανοίξουν τις μπαλκονόπορτες των σπιτιών τους, που εφάπτονται στο πάρκο. Οι κάτοικοι υπογραμμίζουν πως δεν τα βάζουν με τα ίδια τα ζώα, αλλά με τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες τους.


Όπως καταγγέλλουν, οι ιδιοκτήτες ζώων δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, δηλαδή δεν χρησιμοποιούν λουρί και φίμωτρο και κυρίως δεν συλλέγουν τα περιττώματα των ζώων τους καθιστώντας το πάρκο ένα πραγματικό ναρκοπέδιο και την ατμόσφαιρα γύρω από αυτό αηδιαστική.  Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής αντιδήμαρχος άλλης ειδικότητας επισκέφθηκε το πάρκο και παραδέχθηκε πως αν και ο ίδιος έχει σκύλο, είναι απαράδεκτο να βρίσκεται ένα τέτοιο πάρκο τόσο κοντά σε κατοικίες.

Λίγα μέτρα πιο πάνω υπάρχει άλλο ανάλογο πάρκο, στη αλάνα της Τούμπας το οποίο όμως βρίσκεται μακριά από τις οικοδομές και δεν δημιουργεί πρόβλημα, σύμφωνα με τους 179 κατοίκους που υπογράφουν την διαμαρτυρία. Ζητούν λοιπόν τα δύο πάρκα να χωριστούν σε πάρκο ανθρώπων και σε πάρκο ζώων, ώστε να μπορούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν το πάρκο. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες γονέων, παιδιά έχουν οδηγηθεί στο νοσοκομείο με εξανθήματα αφού έπαιξαν στο πάρκο ενώ δεν έχουν λείψει και οι καυγάδες μεταξύ πολιτών για το θέμα που έφθασαν μάλιστα σε σημείο να πιαστούν στα χέρια! Επιπλέον οι κάτοικοι ζητούν οι χώροι που απευθύνονται σε ζώα να μεταφερθούν στ αρέματα της περιοχής (πχ ΥΦΑΝΕΤ) όπου δεν θα ενοχλούν τους κατοίκους. 

Η απάντηση που έλαβαν πάντως από την αντιδημαρχία μόνο ελπίδες δεν τους δίνει:

Κατερίνα Νικολάου







 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη