30 Αυγ 2013

Στον Ιβάν Σαββίδη το Παλιούρι Χαλκιδικής - Πόσο πλήρωσε;

Στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον Ρώσο Ιβάν Σαββίδη καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr η υπό αποκρατικοποίηση περιοχή στο Παλιούρι Χαλκιδικής η οποία αν και κόστιζε 10 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τελικά αγοράζεται από τον επιχειρηματία έναντι....
14 εκατ. ευρώ. Έτερος διεκδικητής που αποχώρισε όμως από τις διαδικασίες για το φιλέτο ήταν η εταιρεία ΛΑΜΨΑ, η οποία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ταμείου που ζητούσε ελάχιστο τίμημα 10 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στη διαδικασία αρχικά συμμετείχαν εννέα επενδυτικά σχήματα με έντονη τη συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων. Οι διεθνείς και εγχώριοι επενδυτικοί όμιλοι υπέβαλλαν προσφορές στις αρχές Απριλίου και σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες μεταξύ αυτών ήταν οι, Lamda Development, Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε., Δομοτεχνική Α.Ε., Ελληνοβαλκανική, Μεντεκίδης Α.Ε. (κατασκευαστική), Mind Compass (θυγατρική της Dolphin Capital Investors), εταιρία που διατηρεί ξενοδοχείο στη Χαλκιδική, καθώς και δύο ρωσικές εταιρίες, μία εκ των οποίων συμφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη.

Το ακίνητο στο Παλιούρι έχει έκταση 210 στρέμματα και περιλαμβάνει το Ξενία Παλιουρίου, το οποίο σήμερα δεν λειτουργεί. Αποτελεί έκταση κατάλληλη για την ανάπτυξη οικιστικού συμπλέγματος υψηλού επιπέδου, με έμφαση στις εξοχικές κατοικίες και εγκαταστάσεις φιλοξενίας και αναψυχής. Η αξιοποίηση θα γίνει τόσο με τον θεσμό της επιφάνειας (ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις Ξενία), όσο και με πώληση πλήρους κυριότητας μέρους του ακινήτου (εξοχικές κατοικίες).

Σύμφωνα με το πλάνο πιθανής εκμετάλλευσης, μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και πολυτελές ξενοδοχείο 3.658 τ.μ. (μέσω ενοικίασης ή παραχώρησης) και 19.954 τ.μ. εξοχικών κατοικιών και βιλλών - ξενοδοχείων (πλήρη κυριότητα).

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
newmoney.gr

η προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ

Κάμπινγκ & Ξενία Παλιουρίου

Μία μοναδική επενδυτική ευκαιρία
Ως κομμάτι του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αναζητά να προσελκύσει επενδύσεις στα Ελληνικά δημόσια ακίνητα.
Πλούσιες κατάφυτες εκτάσεις, αψεγάδιαστες παραλίες, παραδοσιακά χρώματα, ιστορικά ορόσημα, πλούσιοι γαστρονομικοί και πολιτισμικοί θησαυροί αποτελούν το εντυπωσιακό μωσαϊκό γνωστό και ως Χαλκιδική.
Η Χαλκιδική είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας. Οι αφίξεις των τουριστών στα ξενοδοχεία για το 2010 έφτασε περίπου τις 672.000 και στα camping τις 74.000.
Το χωριό Παλιούρι βρίσκεται στο ύψος της Κασσάνδρας, σε απόσταση 3 χλμ από την θάλασσα και σε υψόμετρο 120 μ. Στην παραλία του Παλιουρίου, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ίδρυσε μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής, το Camping και το Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Παλιουρίου.

Χαρακτηριστικά του Ακινήτου

Η περιουσία απέχει
  • 78 χλμ από την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο
  • 115 χλμ από την πόλη της Θεσσαλονίκης (99 χλμ από τον Διεθνή Αερολιμένα και 110 χλμ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης).
  • 6 χλμ από το χωριό Πευκοχώρι και 3 χλμ από το χωριό Παλιούρι
Το μέγεθος του ακινήτου ανέρχεται στα 210.742 τ.μ. και περιλαμβάνει τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του ΞΕΝΙΑ (3.658 τ.μ.) και τις Εγκαταστάσεις του Camping Παλιουρίου (1.128 τ.μ.).
Έχει επίσης πρόσβαση στον όρμο Καναπίτσα, μία ονειρική αμμώδης παραλία με εξωτικά νερά, που περιλαμβάνει το ακρωτήρι Αλωνάκι και Χρουσό
Το ακίνητο έχει ακτογραμμή 1.300 μ περίπου.

Εκμετάλλευση του Ακινήτου

Δεδομένης της τοποθεσίας και του φυσικού κάλλους της περιοχής, η πιθανή και επομένως συνεπαγόμενη αξία της αξιοποίησης μπορεί να καταστεί πολύ υψηλή.
Το ακίνητο προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός οικιστικού συμπλέγματος υψηλού επιπέδου, με έμφαση στις εξοχικές κατοικίες και τις εγκαταστάσεις φιλοξενία/αναψυχής.
Πλάνο πιθανής εκμετάλλευσης του Ακινήτου μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και:
  • Πολυτελές ξενοδοχείο 3.658 τ.μ. (μέσω ενοικίασης ή παραχώρησης)
  • 19.954 τ.μ. εξοχικών κατοικιών & βιλλών-ξενοδοχείων (πλήρη κυριότητα)
Το Ακίνητο θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες της ολοκλήρωσης του πολεοδομικού σχεδιασμού σύμφωνα με το Ν. 3986/2011 και το Ειδικό Σχέδιο Αξιοποίησης Δημοσίων Ακινήτων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη