19 Μαΐ 2013

Έτσι, γράφω για πλάκα

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Το κόμμα ξόδευε € 30 εκ. τον μήνα, αλλά είχε έσοδα μόνον € 20 εκ., άρα έπρεπε να δανεισθεί – έξη ελεγκτικές εταιρείες [άρα όλες οι μεγάλες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα] ελέγχουν τα οικονομικά του κόμματος – το κόμμα είχε την ευαισθησία να αναδείξει το πρόβλημα που..
αντιμετωπίζει - € 200.000 το ταξίδι στην Κόστα Ρίκα, όχι λάθος, έφαγα αμάσητη την τροφή, διότι το κόστος είναι € 20.000. – αν δεν σε κρατάει σούταρέ τον – είναι αήθης η τακτική που τηρεί ο Πρόεδρος – μπαλ μπλα μπλα μπλα

Άρθρο 30 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας
Δικαίωμα του Υπουργού Δικαιοσύνης για την ποινική δίωξη
"1. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει δικαίωμα να παραγγέλλει στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κάθε αξιόποινη πράξη."

Άρθρο 40 του αυτού Κώδικος
«1. Ακόμα και ιδιώτες οφείλουν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο, αν αντιληφθούν οι ίδιοι αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως, να την αναγγείλουν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών ή σε οποιονδήποτε ανακριτικό υπάλληλο...»

Άρθρο 42 του ιδίου Κώδικος
« 1. Εκτός από αυτόν που αδικήθηκε και οποιοδήποτε άλλος έχει το δικαίωμα να καταγγείλει στην Αρχή τις αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως, τις οποίες πληροφορήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο».

Εκατομμύρια, λοιπόν, διακινήθηκαν χωρίς παραστατικά λέγουν οι ψεύτες. Ο Εισαγγελέας έχει λάβει γνώση αυτού του ισχυρισμού. Πώς γνωρίζει ότι όλα αυτά που μας ταλανίζουν επί εβδομάδες τώρα είναι ψέμματα; Δεν όφειλε να κινηθεί αυτεπαγγέλτως διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση; Μιλάμε για χρήματα των φορολογουμένων που δόθηκαν ως κρατική επιχορήγηση, αλλά και για χρήματα που δανείσθηκε το κόμμα, αλλά δαπάνησε άνευ παραστατικών. Οι τραπεζίτες απηλλάγησαν με βούλευμα-νόμο της Βουλής. Οι άλλοι;
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του κόμματος δεν έκαναν κάποια καταγγελία; Είχαν το δικαίωμα.
Ο κ. Παπαφίγκος δεν όφειλε να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για ένα μείζονος σημασίας θέμα ως αυτό που αφορά σε χρήματα του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει κληθεί ήδη να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες που έδωσαν δανεικά και αγύριστα και στο συγκεκριμένο κόμμα; Έχει την εξουσία.
Ο υπουργός Οικονομικών δεν όφειλε να έχει στείλει το ΣΔΟΕ; Έχει την εξουσία.
Ευτυχώς που Πεπόνης και Μουζακίτης έβγαλαν το Δικαστικό Συμβούλιο από τη δύσκολη θέση να μην ανανεώσει τη θητεία τους. Ως αφελής και ονειροπόλος, όμως, που είμαι έχω μια κρυφή ελπίδα: να πει το Δικαστικό Συμβούλιο ότι ανανεώνει τη θητεία τους παρά την περί του αντιθέτου εκφρασθεία βούληση των δύο Εισαγγελέων. Έτσι, για πλάκα ρε γαμώ το! Δεν μπορεί να είμαστε μια ζωή σοβαροί και οι άλλοι να σπάνε πλάκα κάνοντάς την πλακάκια.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιστρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη