28 Νοε 2012

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΚΤΕΛ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΡΟΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ"

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την προσωρινή λύση που δόθηκε στο ζήτημα της διακοπής των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.
«Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και..
τις εταιρείες προμήθειας καυσίμων για το υψηλό πνεύμα ευθύνης, ευαισθησίας και συνεργασίας που επέδειξαν, ώστε να αρθεί ο συγκοινωνιακός αποκλεισμός της περιφέρειας του Νομού. Η προσωρινή λύση που δόθηκε, απόρροια της καλής διάθεσης των εμπλεκόμενων φορέων, δεν συνεπάγεται και την οριστική επίλυση του προβλήματος. Η Πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της, να ακούσει την Περιφέρεια και τα προβλήματα της. Δεν είναι όλα τρόικα, δεν είναι όλα μνημόνια, δεν είναι όλα νούμερα. Υπάρχουν και οι άνθρωποι», τόνισε ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης.

Νωρίτερα το πρωί, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκη με κοινοποίηση στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, με την οποία ζήτησε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την άμεση τακτοποίηση των οφειλών της πολιτείας τόσο προς τον ΟΑΣΘ, που έχει προειδοποιήσει για διακοπή των δρομολογίων του από 1η Δεκεμβρίου όσο και προς το ΚΤΕΛ, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλότητα στις υπεραστικές μετακινήσεις.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Μετά την απόφαση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για την επ’ αόριστον διακοπή των δρομολογίων εντός του Νομού, η περιφέρεια της Θεσσαλονίκης τιμωρείται με έναν αδιανόητο για ευρωπαϊκή χώρα συγκοινωνιακό αποκλεισμό, με αποκλειστική υπαιτιότητα της… πολιτείας!!!
Είναι ντροπή και κατάντια κύριε Υπουργέ, χιλιάδες πολίτες να καλούνται να πληρώσουν, για μια ακόμη φορά, την εξοργιστική ανικανότητα ενός κράτους που αδυνατεί να ανταποκριθεί και στις πλέον στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, και που τώρα τους αφαιρεί το αυτονόητο δικαίωμα στη φθηνότερη μετακίνηση. Αναρωτιέστε, άραγε, κύριε Υπουργέ, πως θα μεταβεί εν μέσω κρίσης ένας συνάνθρωπος μας από την περιφέρεια σε νοσοκομείο της πόλης; Ρωτάτε αν έχει χρήματα να πάρει ταξί;
Τα άδεια ρεζερβουάρ των λεωφορείων μαρτυρούν την πραγματικότητα που κάποιοι φαίνεται πως επιμένουν να αγνοούν, ή ακόμη χειρότερα, να αδιαφορούν: πως βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την πλήρη διάλυση, την αποσύνθεση που θα οδηγήσει, μοιραία, στην κοινωνική έκρηξη.
Οι πολίτες της περιφέρειας του τόπου μας δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Είναι άνθρωποι νοικοκύρηδες, αξιοπρεπείς, που απαιτούν σεβασμό. Το ΚΤΕΛ είναι το δικό τους μέσο μεταφοράς, είναι μια διέξοδος, ελπίδα και ζωή.
Στο πλαίσιο αυτό, σας καλώ να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα για την άμεση τακτοποίηση των οφειλών της πολιτείας τόσο προς τον ΟΑΣΘ, πουν έχει προειδοποιήσει για διακοπή των δρομολογίων του από 1η Δεκεμβρίου, τινάζοντας στον αέρα τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, όσο και προς το ΚΤΕΛ, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλότητα στις υπεραστικές μετακινήσεις. Υπάρχουν και όρια στην υπομονή, που κάποιοι στην Αθήνα, προφανώς, δεν έχουν αντιληφθεί. Δώστε λύση, τώρα.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Ούφ! Λύση στο πρόβλημα συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη