26 Δεκ 2011

Αστρολογικές προβλέψεις για το 2012. Τι θα συμβεί στην Ελλάδα και τον κόσμο

Από την αστρολόγο Δήμητρα Παπανικολοπούλου
Το 2012 μπορεί να ονομαστεί πνευματικό έτος , ένα έτος κρίσης της παγκόσμιας ταυτότητας, του πολιτισμού, της ιστορίας. Οι μεταβολές αυτές θα διαταράξουν τον πλανήτη. 
Η ψεύτικη πραγματικότητα, η φασιστική κυριαρχία μιας νέας τάξης πραγμάτων, η υποδούλωση της ανθρωπότητας δείχνουν έναν κόσμο βουτηγμένο στο σκοτάδι. Το κλειδί της μετάβασης στο φως, βρίσκεται στις απεργίες, στα απελευθερωτικά κινήματα, στις μεταρρυθμίσεις και την διαμαρτυρία, φαινόμενα που..
θα εμφανιστούν αυτή τη χρονιά.

 Αναφερόμαστε σε μια απότομη αύξηση του αριθμού και της έντασης των πορειών, παρελάσεων και εκδηλώσεων όλων των ειδών. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό θα οδηγήσει σε διαταραχές των επιπέδων των λαϊκών αναταραχών, συμπεριλαμβανομένων των εξεγέρσεων βίαιων ή μη, αν όχι σε ολοκληρωτικό πόλεμο. Το 2012 στην ουσία, καθιερώνεται ένα σταθερότερο και ακριβώς σφαιρικό οικονομικό σύστημα, με πρώτιστη αλλαγή στις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές δυσκολίες. Ο κόσμος θα επιστρέψει στις παλαιές εποχές όχι εύκολα όμως, διότι κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί μετά από σοβαρά δυσλειτουργικά οικονομικά σχέδια , μετά από μια συνοπτική περίοδο αναταραχής της αγορά. 
Το 2012 είναι η αρχή όλων αυτών και τα αποτελέσματα του θα φανούν σε δύο με τρία χρόνια μετά , ενώ οι αλλαγές που προκαλεί μπορούν να ριζώσουν στη νέα σφαιρική κανονικότητα που καθιερώνεται. Κάτω από αυτή την επιρροή, ο παγκόσμιοι ηγέτες θα οδηγηθούν αδυσώπητα και επανειλημμένα από τα γεγονότα ώστε να φανούν σκληροί και να εμβαθύνουν στις αιτίες των παγκόσμιων οικονομικών προβλημάτων. 
Θα αναγκαστούν να αναπτύξουν ένα νέο γνήσιο οικονομικό σύστημα και να υπομείνουν τον πλούτο , ο οποίος θα είναι αρκετά διανεμημένος. Οι παγκόσμιοι ηγέτες σύντομα θα πετύχουν τα σωστά οικονομικά εργαλεία με τα οποία θα κάνουν και οι ίδιοι τη μεταστροφή ή θα παρεμποδίσουν μια αληθινά καταστροφική οικονομική κατάρρευση. Αλλά δεν θα αποκαταστήσουν την αληθινή οικονομική υγεία έως ότου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ορισμένα θεμελιώδη ζητήματα της οικονομικής δικαιοσύνης και της δικαιοσύνης γενικότερα. 
 Το 2012 έχουμε τέσσερις ισχυρές εκλείψεις. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου , στις 0 μοίρες των Διδύμων. Θα είναι ορατή στη Νότια και Κεντρική Αμερική και Αφρική. Η έκλειψη αυτή επιφέρει ασθένειες από πτηνά ή άλλα ζώα , συγκρούσεις θρησκευτικών ιδεολογιών , απώλειες στο εμπόριο , θάνατοι μεγάλων προσώπων (Προέδρων, Υπουργών, Γερουσιαστών κ.λ.π.) ενώ ορισμένα έθνη θα χάσουν την κυριαρχία τους. Στις 4 Ιουνίου έχουμε μερική έκλειψη Σελήνης στις 15 μοίρες του Τοξότη. 
Η σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο αυτό, προκαλή θλίψη , εξάπλωση της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας , καταστροφή των ηγετών, αύξηση των κλοπών, των δολοφονιών και των βιασμών. Η τρίτη έκλειψη πραγματοποιείται στις 13 Νοεμβρίου στις 21 μοίρες του Σκορπιού και είναι ολική έκλειψη Ηλίου. Είναι ορατή από το βορειοανατολικό τμήμα της Αυστραλίας. Προκαλεί νομισματικές ανησυχίες – οικονομικό κραχ, έλλειψη υλικών αγαθών , αύξηση εθισμού σε ουσίες. Στις 28 Νοεμβρίου έχουμε την τελευταία έκλειψη του έτους η οποία είναι σεληνιακή και πραγματοποιείται στις 6 μοίρες των Διδύμων. 
 Το πιο σημαντικό αστρολογικό γεγονός του 2012 , είναι η διέλευση της Αφροδίτης στις 6 Ιουνίου η οποία θα ευθυγραμμιστεί τέλεια με τον Ήλιο και την Γη , φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 243 χρόνια και ονομάζεται ηλιακή έκλειψη της Αφροδίτης. Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την αγάπη αλλά και τον πόλεμο. Η τελευταία φορά που συνέβη το γεγονός αυτό ήταν στις 13 Ιουνίου του 1769 , εποχή που η Αμερική ετοιμαζόταν για επανάσταση και στην Ευρώπη είχαμε τη γέννηση του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Ταυτόχρονα θα επηρεάσει τις φυσικές καταστροφές (σεισμοί, τσουνάμι , ηφαίστεια , πλημμύρες κ.λ.π). Αυτή η έκλειψη θα γεννήσει ηγέτη , το πιο πιθανόν γυναίκα, η οποία θα ευθυγραμμίσει τους ανθρώπους και τον πλανήτη για αυτή τη μετάβαση στο φως. (Γίνεται σε ζευγάρια. Το πρώτο συνέβη 8 Ιουνίου 2004). 
Η διεύλευση της Αφροδίτης το 1518 μ. Χ έφερε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη , το 1631 έφερε την ανάπτυξη της ορθολογιστικής επιστήμης στον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό ενώ οι πρώτοι άποικοι έφτασαν στην Αμερική μετά τους Έλληνες, το 1761 έγιναν γεγονότα που οδήγησαν στις τρεις μεγάλες επαναστάσεις την αμερικανική, γαλλική και βιομηχανική , το 1874 όπου η παγκόσμια επικοινωνία γίνεται πραγματικότητα, εμφανίζεται η ηλεκτρική ενέργεια ενώ ξεκίνησε το κίνημα για την ψήφο των γυναικών. 
 Ο πλανήτης Πλούτωνας συμβολίζει τη ριζική μεταμόρφωση του θανάτου και της αναγέννησης, για αυτό και θα φέρει κοσμοϊστορικές αλλαγές , οικονομικές αλλά και αλλαγές στα πολιτικά συστήματα. Ο Δίας στο ζώδιο του Κριού, δημιουργεί νέες ιδέες στην πληροφορική και διευκολύνει στην ανάπτυξη αλλά και στο κυνήγι των σωστών αποφάσεων. Δεν θα ήθελα να σας κουράσω με πλανητικές όψεις , για αυτό εν ολίγοις το 2012 θεωρείται η χρονιά της αναγέννησης, 
Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, στο χειμερινό ηλιοστάσιο , το τρίγωνο που δημιουργείται και ονομάζεται Yod , θα προκαλέσει την αναγέννηση του Ήλιου και της ανθρώπινης συνείδησης. Σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο , τον κύκλο του πνεύματος, τον κύκλο της Ιθάκης. Σηματοδοτεί επίσης την καταστροφή των παλιών πολιτικών αρχετύπων και μη, διαγράφει το παρελθόν και τα φασιστικά αυτά συστήματα (νεοφιλελεύθερα, καπιταλιστικά) και αρχίζει ένα νέο ταξίδι προς τον πολιτισμό. Η πίεση που θα δεχθεί η Γη και ο κόσμος της από τον Κρόνο και τον Πλούτωνα θα αλλάξει τις πολιτικές πεποιθήσεις. 
Ο εθνικιστές και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν οδηγούνται πουθενά και ότι οι πόλεμοι δεν είναι μέσω επίλυσης προβλημάτων. 
Το 2012 είναι και δίσεκτο έτος. Η Αμερική είναι το έθνος το οποίο θα υποστεί τις συνέπειες των σπανίων αστρολογικών φαινομένων του 2012 , αναταραχές , οδοφράγματα και κίνδυνος για τον Ομπάμα, τον πρόεδρο της , σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές κ.λ.π. Θα προκληθεί ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, πόλεμος με το Ιράν , στη Συρία , ένταση ανάμεσα σε Ρωσία – Τουρκία , κίνδυνος για τον Πούτιν και τον Ερντογάν. Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της Ευρώπης φτάνουν στο τέλος τους. Η Γερμανία είναι το κράτος που θα δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα στην οικονομία της και αλλαγή καγκελαρίου. 
Η μεγάλη εξέγερση του λάου της Ιταλίας απέναντι στην Γερμανία,τα Βαλκανιακα, η Γαλλία κρούει τον κώδωνα. 
Κίνδυνος για τον Πάπα. Προβληματισμός για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Οι Σκανδιναβικές χώρες μείνουν ανεπηρέαστες απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και ολοκληρωτική φασιστική κατάκτηση , κρατώντας την εθνική τους ταυτότητα. Συγκρούσεις ανάμεσα στην Ιαπωνία και Ταϊβάν και τέλος πολιτικές αναταραχές στην Ινδία. Μία ισχυρή όψη Ποσειδώνα με Χείρωνα θα φέρει αναδιοργάνωση της κοινωνίας , μετατοπίσεις πληθυσμών , μετατοπίσεις εθνικών συνόρων, μεγάλο πλήγμα στην Τουρκία και ανάπτυξη του Ιδεαλισμού. 

Στην Ελλάδα

Επειδή ξέρω πως θα θέλετε να μάθετε τι θα συμβεί στην Ελλάδα , όπως έχετε διαβάσει και σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μου , ξεκινά μια πολιτική αστάθεια που θα οδηγήσει σε αναταραχές , εθνικά προβλήματα , εκλογές , μη αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Μετά από όλα αυτά που θα διανύσει , το 2013 θα σηματοδοτήσει για την Ελλάδα μια νέα αρχή και έναν σπουδαίο ρόλο στην παγκόσμια πολιτική σκηνή με έναν ηγέτη νέο και με όραμα. Η ψυχή του ανθρώπου είναι ένα καράβι με κυβερνήτη το είναι. Πρέπει να βρούμε τον θαμμένο Οδυσσέα μέσα μας που θα μας οδηγήσει στην οικεία μεν, αλλά ξεχασμένη Πηνελόπη. Ποιος όμως καταφέρνει να ξεπεράσει τα πάθη του και την πυξίδα της ζωής που διέρχεται μέσα από τον κύκλο του ζωδιακού ; 

Σας εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά 
Με εκτίμηση Δήμητρα Περκουλαράκη – Παπανικολοπούλου Αστρολογική Σύμβουλος-Πολιτική Αστρολογική Ερευνήτρια -  Ιστοσελίδα: www.dpapanikolopoulou.gr 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη