26 Φεβ 2009

Η έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα


Η νέα έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρει ότι το τελευταίο χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σ’ ολόκληρο τον κόσμο αντιμετώπισαν παραβιάσεις των βασικών τους ελευθεριών από μέρους των κυβερνήσεων τους. Δίνοντας την έκθεση στη δημοσιότητα τη Τετάρτη, η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα φανούν αντάξιες των ιδεωδών τους στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επεσήμανε ότι η προώθηση των βασικών ελευθεριών του πολίτη αποτελεί καίριας σημασίας συστατικό της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.
Η έκθεση αναφέρει ότι τον χρόνο που πέρασε ένας «ανησυχητικός» αριθμός χωρών επέβαλαν περιοριστικούς ή καταπιεστικούς νόμους σε βάρος μη κυβερνητικών οργανώσεων και μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου. Μεταξύ αυτών των χωρών συγκαταλέγονται το Βιετνάμ, η Κίνα, η Ρωσία, το Κιργιστάν και το Καζακστάν. Επίσης η έκθεση εκφράζει ανησυχία για τις εκλογές στην Αρμενία και τη Ρωσία και την συνέχιση της φυλάκισης πολιτικών και κοινωνικών ακτιβιστών στην Αίγυπτο, το Ιράν, τη Λιβύη και τη Συρία.
Για την Ελλάδα η έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρει ότι... η Ελληνική κυβέρνηση γενικά σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών της, αλλά τον χρόνο που πέρασε παρατηρήθηκαν και ορισμένα προβλήματα, όπως παραβιάσεις από μέρους δυνάμεων ασφάλειας σε βάρος πολιτών και ιδιαίτερα σε βάρος λαθρομεταναστών, άσχημες συνθήκες σε ορισμένες φυλακές, κρατήσεις μεταναστών υπό δύσκολες συνθήκες και γραφειοκρατικοί περιορισμοί σε βάρος μελών άλλων θρησκειών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη