27 Φεβ 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ALPHA ΠΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Από: την εταιρία «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.»
Προς: τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ
Παιανία, 25 Φεβρουαρίου 2009
Κύριε Πρόεδρε,
Με την από 24-2-2009 επιστολή που σας κοινοποιήσαμε την επομένη (25-2-2009) ζητήσαμε να ενημερώνεται προσηκόντως η Διοίκηση του Σταθμού μας για την... περίπτωση διενέργειας συνελεύσεων των εργαζομένων μας-μελών της ΕΤΙΤΑ στις εγκαταστάσεις μας για τους εύλογους και νόμιμους λόγους που αναφέρουμε. Το ίδιο είχε ζητηθεί από την εταιρία μας και προφορικά προηγουμένως σε προηγούμενες συναντήσεις του Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ με την Διοίκηση του Σταθμού μας.

Παρ’ όλα αυτά την 25-2-2009, δηλαδή την ίδια ακριβώς μέρα της κοινοποιήσεως της επιστολής μας αυτής, αίφνης πληροφορηθήκαμε μέσω εκπροσώπου άλλου σωματείου ότι επρόκειτο να διενεργήσετε αυθημερόν συνέλευση των εργαζομένων μελών σας στις εγκαταστάσεις του σταθμού μας, χωρίς καμία προηγουμένως – έστω και προφορική – ενημέρωσή μας. Και όχι μόνον αυτό, αλλά μέλη του σωματείου σας προέβησαν εντός των εγκαταστάσεων του σταθμού μας απρόκλητα σε βίαιες ενέργειες που διόλου τιμούν το σωματείο σας, υπερβαίνοντας καταφανώς κάθε όριο συνδικαλιστικής δράσης, περιστατικά στα οποία προς το παρόν δεν επιθυμούμε να αναφερθούμε στην παρούσα επιστολή μας επιφυλασσόμενοι πάντως κάθε νομίμου δικαιώματός μας.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά αυτή, ενόσω μάλιστα η στάση του σταθμού μας απέναντι στην ΕΤΙΤΑ και τα λοιπά σωματεία υπήρξε πάντοτε υποδειγματική. Σύμφωνα άλλωστε με το νόμο 1264/1982 (άρθρο 16 παρ. 3) οι τακτικές ή έκτακτες συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων συνέρχονται εκτός χρόνου απασχόλησης και εκτός των χώρων παραγωγής, σε κατάλληλο χώρο όπως ο νόμος ορίζει.

Σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ μας και αναφερόμενοι για άλλη μια φορά στο περιεχόμενο της από 24-2-2009 επιστολής μας, σας καλούμε να προβείτε στη δέουσα ενημέρωση και συστάσεις προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ –αν κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα- καθώς και στα μέλη του σωματείου σας όπως απόσχουν στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που δυναμιτίζουν αναίτια τις σχέσεις μας.

Η Διοίκηση του ALPHA
___________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. προς ALPHA

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ε.Τ.Ι.Τ.Α.» που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΤΚ 10433) και εκπροσωπείται νόμιμα
ΠΡΟΣ
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» που εδρεύει στην Παιανία Αττικής (Αττική Οδός – 40,2 χλμ – Κτίριο 6, Παιανία) και εκπροσωπείται νόμιμα

Με έκπληξη και αγανάκτηση λάβαμε γνώση της από 25 Φεβρουαρίου 2009 επιστολής της εταιρείας σας η οποία είναι ανυπόγραφη (!), φέρει μόνο τα στοιχεία «Η Διοίκηση του ALPHA» στο τέλος της, στην οποία περιλαμβάνονται αναληθείς, συκοφαντικοί και αντισυνδικαλιστικοί/αντεργατικοί χαρακτηρισμοί και εκφράσεις με τις οποίες προσβάλλεται η νόμιμη κατά τον Ν. 1264/82 λειτουργία και δράση του Συνδικαλιστικού Σωματείου μας.
Συγκεκριμένα:
Είναι αναληθές ότι δεν γνωρίζατε και δεν είχατε ενημερωθεί για την πραγματοποίηση (ώρα και αίθουσα) της κοινής Συνέλευσης των εργαζομένων του σταθμού μεταξύ δε αυτών και των μελών της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καθ’ όσον και από ώρα 11.56 σας είχε αποσταλεί από την Γραμματεία μας το με αριθμ. Πρωτ. 674/25.2.09 έγγραφο της Ένωσής μας με το οποίο σας ενημερώναμε για την πραγματοποίηση της κοινής Συνέλευσης των εργαζομένων του Τηλεοπτικού Σταθμού, την ακριβή ώρα (16.00) και τον χώρο πραγματοποίησής της (αμφιθέατρο).
Στην έγγραφη αυτή και καθ’ όλα νόμιμη ενημέρωση του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ούτε αντιδράσατε ούτε διατυπώσατε την οποιαδήποτε επιφύλαξη. Μόνο δε εκ των υστέρων επιχειρείτε να συκοφαντήσετε και μάλιστα απευθυνόμενη με ανυπόγραφο έγγραφό σας προς την Ε.Τ.Ι.Τ.Α. – ενώ σας είναι γνωστό ότι στην Συνέλευση αυτή συμμετείχαν μέλη και εκπρόσωποι και πολλών άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων – για δήθεν τέλεση και μάλιστα από μέλη του Σωματείου μας δήθεν «απρόκλητων και βίαιων ενεργειών που διόλου τιμούν το Σωματείο σ(μ)ας, υπερβαίνοντας καταφανώς κάθε όριο νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης».

Πλην όμως η επίκληση δήθεν «περιστατικού» και η απόδοσή τους στα μέλη της Ένωσής μας συνιστά προδήλως συκοφαντική, αντισυνδικαλιστική αλλά και αντεργατική πρακτική όταν οι βαρύτατες αυτές κατηγορίες δεν τεκμηριώνονται με τεκμήρια, αποδεικτικά στοιχεία και δεν κατονομάζονται οι δήθεν «δράστες».

Για τους ως άνω λόγους και με την ρητή επιφύλαξη για την περαιτέρω άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
Εφόσον δεν επικαλείστε συγκεκριμένα στοιχεία και δεν μπορείτε να τεκμηριώσετε τους ισχυρισμούς σας να ανακαλέσετε πάραυτα ως εξόχως συκοφαντική την από 25.2.2009 ανυπόγραφη επιστολή σας προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ από τούδε και στο εξής από κάθε παράνομη προσπάθεια ή πρακτική παρεμπόδισης της νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης της Ένωσής μας.
Να επιδοθεί νόμιμα η παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες.
Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη