12 Νοε 2017

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥ: «ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ… Η ΑΠΕΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ»!!!

Ο φημισμένος κατάσκοπος, στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, George Blake, αντιφασίστας που ήταν γνωστός για το έργο του στη
Βρετανία, έγινε σήμερα 95 ετών. Την παραμονή των γενεθλίων του, απευθύνθηκε στους αξιωματούχους της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, ορίζοντας τις
κορυφαίες προτεραιότητες και την κύρια αποστολή των Ρώσων κατασκόπων, μιλώντας για τις πραγματικές απειλές της ανθρωπότητας! «Αντιμετωπίζετε μια επίπονη και δύσκολη αποστολή – να σώσετε τον κόσμο σε μια κατάσταση όπου ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου και η περαιτέρω αυτοκαταστροφή της ανθρωπότητας έχουν τεθεί στην ατζέντα από ανεύθυνους πολιτικούς για άλλη μια φορά. Όταν η τρομοκρατία σηκώσει το κεφάλι και αφήνει τα αιματηρά του ίχνη σε πολλές γωνιές του πλανήτη, όπου υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος μεταξύ του Καλού και του Κακού. Πιστεύω σε εσάς, στην ανιδιοτελή προσφορά και την αυτοθυσία σας για την εξυπηρέτηση του κοινού στόχου μας, και στον επαγγελματισμό σας. Πιστεύω στην τελική νίκη επί του εχθρού. Και αυτή η πεποίθηση μου δίνει τη δύναμη να ζήσω «, δήλωσε ο George Blake στην ομιλία του προς τους αξιωματικούς πληροφοριών, που δημοσιεύθηκε αργότερα στον επίσημο ιστότοπο της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR).
Ο πρώην Βρετανός αξιωματικός, ο οποίος γεννήθηκε στις Κάτω Χώρες και που κάποτε δούλευε ως διπλός πράκτορας για τη Σοβιετική Ένωση μέχρι τη σύλληψή του στο Λονδίνο το 1961, μίλησε για τη ζωή του.
«Η επιλογή που έκανα σε πολύπλοκες και αντιφατικές συνθήκες είχε καθοριστεί από την ίδια την ιστορία: Θα μπορούσα να γίνω φιλήσυχος ιερέας αλλά τελικά έγινα αξιωματικός μυστικών υπηρεσιών. Θα μπορούσα να ζήσω ήσυχα τον πόλεμο, ωστόσο προτιμούσα την επικίνδυνη ζωή ενός ενεργού μέλους του Κινήματος Αντίστασης. Αφού απέφυγα ως εκ θαύματος τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, έγινα αξιωματικός των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων και διακινδύνευσα τη ζωή μου περισσότερες από μία φορές … «θυμάται.
Ο Blake προσλήφθηκε από το MI6, το εξωτερικό τμήμα πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου το 1944, μετά την ένταξή του στο βασιλικό ναυτικό. Εργάστηκε στην Κορέα όταν ξέσπασε ο πόλεμος το 1950 και κρατήθηκε από τον Βορρά. Είπε ότι προσφέρθηκε εθελοντικά να εργαστεί για τη Σοβιετική Ένωση, αφού είδε τον αδίστακτο βομβαρδισμό των ΗΠΑ στις πόλεις και τα χωριά της Βόρειας Κορέας.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ήταν ακόμα βρετανός αξιωματικός πληροφοριών, ήταν «στις πρώτες τάξεις των εχθρών της Ρωσίας», σε ένα νεύμα προς τη χώρα, που αργότερα έγινε η πατρίδα του. Υπενθυμίζει το «πραγματικό πρόσωπο» του τρομερού κορεατικού πολέμου, τα σώματα αμάχων της μακρόχρονης αυτής χώρας, που είχαν σκοτωθεί στην «αμερικανική στρατιωτική μηχανή».
«Ήταν τότε όταν συνειδητοποίησα ότι τέτοιες συγκρούσεις φέρνουν θανάσιμους κινδύνους για όλη την ανθρωπότητα και έκαναν τη σπουδαιότερη απόφαση της ζωής μου – να συνεργαστούμε οικειοθελώς και χωρίς χρονοτριβή με τις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες για να προστατεύσουμε την ειρήνη στον κόσμο», αποκάλυψε.
Ως διπλός πράκτορας, ο θρυλικός συνεργάτης εργάστηκε επίσης στο Βερολίνο, όπου πέρασε μερικά από τα πιο περιζήτητα βρετανικά μυστικά στη Σοβιετική Ένωση, συμπεριλαμβανομένου ενός δυτικού σχεδίου για να σκάψει μια σήραγγα από το Δυτικό Βερολίνο προς τα ανατολικά, και να τραβήξει τηλεφωνικές γραμμές στα ανατολικά .
Τα σχέδια ματαιώθηκαν από έναν Πολωνό αποστάτη το 1961 και αφού προδόθηκε, εν συνεχεία φυλακίστηκε μετά από απόφαση βρετανικού δικαστηρίου για 42 χρόνια. Το 1966, ωστόσο ήταν σε θέση να δραπετεύσει από τη φυλακή Wormwood Scrubs στο Λονδίνο και κατέφυγε στο Βερολίνο μέσω της Γαλλίας. Στο Βερολίνο, ταξίδεψε δυτικά προς ανατολή μέσα σε ξύλινο κιβώτιο (!) που ενσωμάτωσαν στο κάτω μέρος του αμαξώματος ενός αυτοκινήτου, προκειμένου να διαφύγει. Κατέληξε στη Ρωσία, όπου ζει από τότε.
«95 χρόνια, είναι πάρα πολύ για ένα μόνο άτομο και πολύ λίγα στη διάρκεια της ζωής της ανθρωπότητας.»Για τις μνήμες του παρελθόντος μου, έχω πει επανειλημμένα ότι δεν λυπάμαι τουλάχιστον, μου δίνουν τη δύναμη να κοιτάξω το μέλλον με αισιοδοξία «, κατέληξε ο George Blake.



hellasforce.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη