16 Νοε 2017

Δήλωση-Βόμβα: «Πρόωρες εκλογές την Άνοιξη - Ο Τσίπρας χάνει πανηγυρικά την εξουσία…»

«Εικάζω ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές κάποια στιγμή του χρόνου, από τον Απρίλιο μέχρι το Σεπτέμβριο και ο
πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα χάσει την εξουσία. Όταν συμβεί αυτό, θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Θα εισρεύσουν πολλά κεφάλαια καθώς οι επενδυτές αισθάνονται περισσότερο αισιόδοξοι με μια πιο μετριοπαθή κυβέρνηση», τόνισε μιλώντας στο CNBC ο hedge fund manager, Kyle Bass.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του ελληνικού συντηρητικού κόμματος, θα είναι ο νέος πρωθυπουργός, που θα μεταρρυθμίσει την κουλτούρα και θα αναζωπυρώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι περί τα 15 δισ. ευρώ θα επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες αν εκλεγεί. Το χρηματιστήριο και η αγορά ομολόγων θα εκτιναχθούν επίσης μετά από τις εκλογές».

Η Ελλάδα «κάνει» στροφή στην εδώ και μια δεκαετία κρίση χρέους που πλήττει τη χώρα, επισήμανε ο ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της Hayman Capital Management που διαχειρίζεται περί τα 815 εκατ. δολάρια, και επενδύει εδώ και χρόνια σε ελληνικές τραπεζικές μετοχές και παρακολουθεί το πολιτικό κλίμα και την ελληνική οικονομία.



Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα περίπου μήνα, μιλώντας αυτή τη φορά στο Bloomberg, ο Kyle Bass είχε αναφερθεί ξανά στο ενδεχόμενο εκλογών στην Ελλάδα το επόμενο έτος, προβλέποντας μάλιστα ότι «μια νέα ηγεσία» βρίσκεται προ των πυλών στην Ελλάδα, και ότι οι εκλογές θα πυροδοτήσουν ράλι στα assets της χώρας.

Στο δημοσίευμα του CNBC, ο Bass εκτιμά ότι οι ξένοι επενδυτές περιμένουν στο περιθώριο για μια τεκτονική πολιτική αλλαγή που θα λάβει χώρα το 2018. Η χώρα προετοιμάζεται τώρα για να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης τον επόμενο χρόνο, με το χρέος της να ανέρχεται σε περισσότερα από 320 δισ. ευρώ.

«Από τη δική μου οπτική, πρέπει να διορθωθούν δύο πράγματα στην Ελλάδα για να απογειωθεί η αγορά. Πρώτον, οι Έλληνες να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν. Δεύτερον, να αρχίσουν να αποπληρώνουν τα δάνειά τους», πρόσθεσε ο Bass.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, η οικονομική δραστηριότητα θα αναζωογονηθεί με τη σωστή ηγεσία. Οι κλάδοι στους οποίους έχουν τώρα την προσοχή τους οι επενδυτές παγκοσμίως, είναι το real estate, η ενέργεια και ο τουρισμός.

«Υπάρχει τόσο μεγάλο δυναμικό. Η Pimco, η Lonestar, η KKR, θέλουν να αγοράσουν εμπορικά ακίνητα στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η χώρα θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις στα δύο επόμενα χρόνια.
 



Tromaktiko
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη