21 Νοε 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΑΣ…Πρόγραμμα για 15.000 προσλήψεις ανέργων σε επιχειρήσεις…

ΑΝΑΣΑ…
Τουλάχιστον 15.000 άνεργοι ηλικίας 30-49 ετών θα μπορέσουν να βρουν δουλειά σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε επιχειρήσεις που θα ενταχθούν σε νέο ειδικό πρόγραμμα και θα επιδοτηθούν γι αυτό το σκοπό με 81 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα μπαίνει σε άμεση εφαρμογή, με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην οποία καθορίζονται τα κριτήρια επιλογής ανέργων, καθώς και οι προϋποθέσεις και η διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων.

Εμφαση δίνεται στους μακροχρόνια άνεργους αυτής της κατ’ εξοχήν «παραγωγικής» ηλικίας (30-49 ετών) και στους άνεργους δικαιούχους Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι κατά τεκμήριον έχουν μικρότερο οικογενειακό εισόδημα και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.


Η επιχείρηση που εντάσσεται στο πρόγραμμα, θα παίρνει επί 12 μήνες επιδότηση επί του ημερομισθίου που θα καταβάλλει στον προσληφθέντα άνεργο. Ετσι το τελικό μισθολογικό κόστος της θα είναι πολύ χαμηλό. Εάν ο προσληφθείς δεν είναι μακροχρόνια άνεργος ή δικαιούχος επιδόματος αλληλεγγύης, θα υποχρεούται να τον κρατήσει άλλους δύο μήνες μετά τη λήξη της επιδότησης.

Αναλυτικές πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα περιέχονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και είναι στη διάθεση των επιχειρήσεων και των ενδιαφερόμενων ανέργων.


Για να ενταχθεί μία επιχείρηση στο πρόγραμμα, βασική προϋπόθεση είναι να μην έχει κάνει μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πριν από την υποβολή της αίτησης – να μην έχει κάνει δηλαδή απολύσεις, ούτε να έχει συμβάσεις αορίστου χρόνου σε έργου, ή σε μερικής απασχόλησης.

Εάν έχει κάνει τέτοιες μειώσεις προσωπικού, θα πρέπει να τις έχει αναπληρώσει πριν υποβάλει αίτηση.

Ποιοί προσλαμβάνονται

Οι εντασσόμενες επιχειρήσεις θα επιδοτούνται για την πρόσληψη-απασχόληση ανέργων οι οποίοι πρέπει να είναι:

– Ηλικίας κάτω των 31 ετών (να μην έχουν κλείσει το 30ό) και μέχρι 49 (να μην έχουν κλείσει το 49ο).


– εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, ή

– μακροχρόνια άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών, ή

– εγγεγραμμένοι άνεργοι έστω και για μία ημέρα, δικαιούχοι Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, ή

– άνεργοι ηλικίας 30 έως 49 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μίας ημέρας, ενταχθέντες στο πρόγραμμα «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής», οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τόσο τη θεωρητική κατάρτιση όσο και την πρακτική άσκηση.

Επισημαίνεται ότι οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση. Υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνο από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) της περιοχής όπου βρίσκεται η επιχείρηση που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα και θέλει να προσλάβει προσωπικό.

Η επιδότηση

Η επιχείρηση που θα προσλάβει ανέργους μέσω του προγράμματος, για κάθε καταβαλλόμενο ημερομίσθιο θα παίρνει επιχορήγηση:

– 15 ευρώ για προσληφθέντα που διέθετε κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών.

– 18 ευρώ εάν ο προσληφθείς είχε κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα 12 μηνών,

– 22 ευρώ εάν ο προσληφθείς ήταν δικαιούχος ΚΕΑ

Η επιδότηση αυτή καταβάλλεται για μέχρι 25 ημερομίσθια τον μήνα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη