20 Οκτ 2017

Καμμένος: Η Ελλάδα έχει υποβάλει αίτημα για νέο αεροσκάφος

Αίτημα για νέο αεροσκάφος έχει υποβάλει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ωστόσο αναγνώρισε
πως η χώρα με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να πραγματοποιήσει την αγορά.
Ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 με πλαφόν 1,1 δισ. δολάρια, τόνισε ότι έχει την εξουσιοδότηση της Βουλής, καθώς στις 20 Σεπτεμβρίου είχε συνεδριάσει η Επιτροπή Εξοπλισμών όπου και κατατέθηκε το σχετικό Letter of Request και έτυχε της θετικής ψήφου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της ψήφου ανοχής από άλλους.
Ο κ. Καμμένος προσέθεσε ότι υπάρχουν ανάγκες που θα προκύψουν μετά το 2027 και αφορούν την προμήθεια από την πλευρά της Τουρκίας των F-35 και γι΄αυτό η Ελλάδα έχει υποβάλει αίτημα για νέο αεροσκάφος, νέας τεχνολογίας το οποίο δεν μπορεί να πληρώσει με τις υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες και τους προϋπολογισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Αναφερόμενος στα αντισταθμιστικά, σημείωσε ότι αφορούν «τις εργασίες που θα γίνουν από την ΕΑΒ ή ιδιωτικές άλλες εταιρείες. Αλλά αυτά τα αντισταθμιστικά ωφελήματα δεν θα είναι όπως παλιά, διάφορες συμβάσεις που υποκρύπτουν μίζες, αλλά θα είναι οι εργασίες που θα γίνουν στην ΕΑΒ».

Ο πρωθυπουργός δεν πήγε στις ΗΠΑ ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Και μόνο στο ότι στο κτίριο του Λευκού Οίκου, στο Blair House, ανέβηκε η ελληνική σημαία, στο ότι η Ελλάδα έγινε αποδεκτή στις ΗΠΑ, μετά το 1994, για πρώτη φορά σε μια επίσημη αποστολή τέτοια, από τον Λευκό Οίκο, με επαφές σε όλα τα επίπεδα για την ενέργεια, την άμυνα, τις επενδύσεις, την οικονομία -και μάλιστα με θετικό πρόσημο στα πάντα- είναι κάτι που θα έπρεπε να χαροποιεί όλους τους Έλληνες» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα της επίσκεψης θα φανεί στο προσεχές μέλλον στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ, στο κατά πόσο θα έλθουν επενδύσεις, στο κατά πόσο η γεωπολιτική θέση της χώρας φαίνεται να επηρεάζει την πορεία της, ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας και της ενέργειας, και θα φανεί και στην ενίσχυση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Καμμένος απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε πως ο πρωθυπουργός δεν πήγε στις ΗΠΑ ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως Έλληνας πρωθυπουργός, «πήγαμε ως ελληνική κυβέρνηση» και έτσι θα πρέπει να το βλέπουν όλοι.
«Θα πρέπει να βλέπουν πόσο θετικά αντιμετωπίστηκε η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Μιλήσαμε για το τέλος της κρίσης, μιλήσαμε για επενδύσεις, ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ, αλλά και οι γερουσιαστές και τα διεθνή "κέντρα σκέψεως", πανεπιστήμια, επιμελητήρια, επιχειρηματίες, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την πατρίδα μας» σημείωσε.







.newsbeast.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη