22 Οκτ 2017

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αρκετούς πιθανούς «ηθικούς αυτουργούς», αλλά κανένα ξεκάθαρο στοιχείo για τους φυσικούς αυτουργούς της στυγερής
δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, που προσπαθούν να οδηγηθούν στην άκρη του νήματος της σκοτεινής αυτής υπόθεσης. Το οπτικό υλικό από τις κάμερες δεν δίνει σαφή εικόνα για τους δύο δράστες που την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον γνωστό δικηγόρο. Οι Aρχές, οι οποίες παρά τις διαρροές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ακόμα τους αλλοδαπούς δράστες, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, επιχειρούν να αναζητήσουν τον ηθικό αυτουργό αυτής της υπόθεσης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε συγκεκριμένη ποινική υπόθεση.

Αυτό βέβαια που επίσης προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι πηγές από την Κρατική Ασφάλεια έσπευσαν από την πρώτη κιόλας στιγμή με διαρροές να στρέψουν την υπόθεση σε μία μόνο κατεύθυνση, χωρίς ωστόσο και εκεί να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, ενώ δεν έχει υπάρξει καμία άλλη έρευνα για άλλες υποθέσεις στο πελατολόγιο του δικηγόρου. Στο στόχαστρο είναι μια σκοτεινή υπόθεση εκβιασμού, που αφορά παράλληλη δικογραφία με άλλη μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος και εξετάζεται εάν πράγματι βρίσκεται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την υπόθεση και τις λεπτομέρειες της εν λόγω δικογραφίας, η οποία αφορά άλλη απόπειρα δολοφονίας, ερευνούν προσεκτικά οι αστυνομικές Αρχές για να βρουν την άκρη του νήματος, αλλά και τα κίνητρα των δολοφόνων. Η υπόθεση του εκβιασμού και της απαίτησης χρημάτων από πελάτη του Μ. Ζαφειρόπουλου ο οποίος είναι έγκλειστος στον Κορυδαλλό εμφανίζεται τώρα ως το πλαίσιο της δολοφονίας, η οποία έγινε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, όταν μετά από 35 λεπτά παραμονής των δολοφόνων του δικηγόρου στο γραφείο του και ενώ αρχικά η συζήτηση έγινε με πρόφαση άσχετη υπόθεση φαίνεται ότι οι δράστες αποκάλυψαν στον άτυχο δικηγόρο τους πραγματικούς λόγους της δολοφονικής ενέδρας.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ

Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση εκβιασμού και η απαίτηση χρημάτων από τον πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου απασχολούσε τον δικηγόρο από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες ήταν και σε γνώση των Αρχών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι κομβικό ρόλο σε αυτή την ιστορία, που είχε κοινά χαρακτηριστικά και με την απόπειρα κατά του δικηγόρου Αντωνόπουλου, πιθανόν να είχε όχι το προφυλακισμένο άτομο που υποδεικνύουν οι Αρχές, αλλά τρίτο πρόσωπο, που εμπλέκεται –χωρίς να διώκεται– με τη συγκεκριμένη ιστορία από το παρελθόν. Πάντως, οι Αρχές από την πρώτη στιγμή δείχνουν μια εμμονή με έγκλειστο Αλβανό κρατούμενο στον Κορυδαλλό, στον οποίο επικεντρώνονται τώρα οι έρευνες για το αν είναι ηθικός αυτουργός της δολοφονίας. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε επανειλημμένως συμβουλεύσει τον πελάτη του να μην ενδώσει στον εκβιασμό, αφού η δικογραφία που τον αφορούσε, κατά τον νομικό, δεν στεκόταν για να υπάρξει καταδίκη του. Μάλιστα, την άρνησή του αυτή να ενδώσει η πλευρά του εμπλεκομένου σε εκβιασμό είχε εκμυστηρευτεί ο δικηγόρος το καλοκαίρι και σε άλλον συνάδελφό του, όπως και την πεποίθησή του ότι όταν ενδίδεις σε έναν εκβιασμό είσαι πάντα εκβιαζόμενος. Στο μικροσκόπιο των Αρχών, τώρα, βρίσκεται και η τελευταία επικοινωνία -πριν από τη δολοφονία του δικηγόρουενός από τους δύο δράστες, ο οποίος πήρε, όπως φαίνεται, το «πράσινο φως» από τον ηθικό αυτουργό – αλλά τηλεφωνικά και όχι σε συνάντηση έξω από το γραφείο του Μ. Ζαφειρόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ προκαλεί εντύπωση ότι, παρά τη διακίνηση των εν λόγω πληροφοριών, δεν έχει γίνει έφοδος στο κελί του κυρίως υπόπτου, προκειμένου να εντοπιστούν κινητά ή το επίμαχο τηλέφωνο με το οποίο επικοινώνησε ο δολοφόνος με εκείνον που του έδωσε τη μοιραία, αιματηρή εντολή.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χρόνος του πυροβολισμού κατά του δικηγόρου με το όπλο που έφερε πάνω του ο δήθεν πελάτης και δολοφόνος του συμπίπτει με μια φράση που ακούστηκε να λέγεται από έναν από τους δύο δράστες: «Πάρε το μήνυμα». Η φράση αυτή μπορεί να οδηγεί σε συμπεράσματα ότι οι δύο δολοφόνοι δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον Μ. Ζαφειρόπουλο, αλλά ο πυροβολισμός από πολύ κοντά ακυρώνει αυτό το συμπέρασμα, αφού φαίνεται ότι τον έβλεπαν ως εμπόδιο στην όλη διαδικασία εκβιασμού του πελάτη του.




parapolitika.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη