17 Οκτ 2017

Αποκάλυψη σοκ για σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή: Ποιοι οι εκτελεστές

Ποιο το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή;
Η ρωσική κρατική τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα – για πρώτη φορά – συγκλονιστικά στοιχεία για το σχέδιο εξόντωσης του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού «Οι δολοφόνοι είχαν συμμάχους σε Στρατό, Πολιτική και σε άλλες εξουσίες»

Ένα άκρως αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για το σχέδιο «Πυθία», με το οποίο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται ότι απέβλεπαν το 2009 στη δολοφονία του τότε πρωθυπουργού και πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, πρόβαλλε η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ρωσικού κρατικού καναλιού την Κυριακή (15/10/2017), ενώ δημοσιεύτηκε και στο YouTube με αγγλικούς υπότιτλους. Αναφέρει πως το 2009 η ρωσική Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (FSB) είχε αποκαλύψει συνομιλία μεταξύ πρακτόρων της CIA, που ήθελε την εξόντωση του κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα, πάντα, με το ντοκιμαντέρ, «το σχέδιο αυτό έπρεπε να εκτελεστεί από κάποιους ξένους πράκτορες, που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα. Κανείς δεν ξέρει από ποιες χώρες προήλθαν.

Αλλά είναι γνωστό ότι είχαν συμμάχους μεταξύ των Ελλήνων, σε στρατό, αρχές και βουλευτές. Πρόκειται για μια καλά προετοιμασμένη, καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία παρακολουθούσε τον Έλληνα ηγέτη. Φαίνεται ότι ετοίμαζαν τη δολοφονία του».


Με βάση τα όσα αναφέρουν οι ερευνητές – επιμελητές του συγκεκριμένου βίντεο, στη συνωμοσία σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού συμμετείχαν τουλάχιστον επτά διαφορετικές ομάδες τρομοκρατών. Από αυτές, οι τρεις είχαν ειδίκευση σε κλοπές και απαγωγές πλούσιων επιχειρηματιών, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις γνώριζαν καλά πώς να προκαλούν ταραχές και χάος στους δρόμους.
Οι ίδιοι δεν διστάζουν, εξάλλου, να παρομοιάσουν το σχέδιο δολοφονία του Κώστα Καραμανλή με πολιτικό θρίλερ, το οποίο θυμίζει μυθιστορήματα γνωστών συγγραφέων, όπως του John Le Carre ή του Ίαν Φλέμινγκ.

Ο «φίλος Πούτιν» και οι ενεργειακές συμφωνίες

Στο βίντεο γίνεται μνεία στις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, τον οποίο είχε αποκαλέσει «φίλο του», ενώ γίνεται ειδική αναφορά στα ενεργειακά, και τις συμφωνίες Αθήνας – Μόσχας για τους αγωγούς South Stream και Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το ντοκιμαντέρ: «Για τους Έλληνες, και τα δύο έργα ήταν πράγματι επικερδή. Υπογράφηκαν συμφωνίες μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι εξαιτίας αυτών των συναντήσεων και διαπραγματεύσεων, ορισμένες δυνάμεις στην Ελλάδα και πέραν αυτής θα ξεκινούσαν ένα περίπλοκο σχέδιο για να διαταράξουν τα έργα.

Από την τυπική κατάσταση αποσταθεροποίησης στη χώρα μέχρι την αλλαγή της πολιτικής πορείας, και την εκκαθάριση του κύριου στόχου. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο Καραμανλής βρέθηκε στο στόχαστρο.

Αυτό το σενάριο έγινε διάσημο και φιλοξενήθηκε σε πολλά ελληνικά άρθρα των ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι πήραν στα χέρια τους κομμάτια πληροφοριών. Τώρα όμως είναι δυνατόν να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε ολόκληρη την εικόνα, και να φτιάξουμε μαζί αυτό το περίπλοκο παζλ. Αν θέλουμε να πιστέψουμε το τι έχει δημοσιευτεί, το σχέδιο ονομάστηκε Πυθία-1».

«Εκμεταλλεύτηκαν τη δολοφονία ενός εφήβου το 2008…»

Οι δημιουργοί της έρευνας υποστηρίζουν ότι οι απαρχές του σχεδίου «Πυθία – 1» καθώς και η δράση των τρομοκρατικών ομάδων – ιδίως εκείνων που προκαλούσαν ταραχές στους δρόμους – εντοπίζονται ένα χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2008, αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Ένα περίεργο περιστατικό στη Νέα Μάκρη…»

Σημαντική είναι και η αναφορά των δημιουργών του ντοκιμαντέρ – βίντεο αναφορικά με το πώς οι Ρώσοι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους συνωμότες.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ωστόσο, οι εισβολείς δεν κατάφεραν αρκετά ώστε να δολοφονήσουν τον Πρωθυπουργό. Εντούτοις, τον παρακολουθούσαν όμως προσεκτικά. Σε αυτό το πολύ μυστικό έγγραφο περιγράφεται ένα επεισόδιο, όταν οι Ρώσοι συναντήθηκαν με τους συνωμότες πρόσωπο με πρόσωπο.

Υποτίθεται ότι το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2008, γύρω από τη Νέα Μάκρη της Αττικής, μετά από μια εκκένωση στο δρόμο προς τη Μονή του Αγίου Εφραίμ.

Υποτίθεται ότι οι κινήσεις των φρουρών του Έλληνα πρωθυπουργού και των Ρώσων κατασκόπων καταγράφονταν από ένα παράξενο μινι βαν. Τα άτομα που ήταν μέσα σε αυτό κατάφεραν και έφυγαν μετά το συμβάν με μοτοποδήλατα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Μέσα στο μίνι βαν οι Αρχές βρήκαν ένα οπλοστάσιο συμπεριλαμβανομένων εκρηκτικών, τουφέκια Kalashnikov, συστήματα επικοινωνίας, εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, λεπτομερείς χάρτες με τη διαδρομή του πρωθυπουργού και πληροφορίες για τους σωματοφύλακες του».


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη