13 Αυγ 2017

Ο Μπολτ έπεσε – τι θλιβερό τέλος!

Στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, εκεί που ονειρευόταν μια τελευταία φορά στο
ψηλότερο σκαλί του βάθρου δοξάζοντας την πατρίδα του, ο μέγας Τζαμαϊκανός δεν κατάφερε καν να τερματίσει. Σωριάστηκε στο ταρτάν... Τι μυθιστορηματικό τέλος!

Το είχε προαναγγείλει ως το τελευταίο του σόου, ένα κύκνειο άσμα μιας ανεπανάληπτης καριέρας, οκτώ χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων και δύο παγκόσμιων ρεκόρ. Αλλά το Λονδίνο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου αποδείχτηκε για τον Γιουσέιν Μπολτ ένα δράμα σε συνέχειες.

Αρχίζει να τρέχει για να παραλάβει τη σκυτάλη

Και αν το προηγούμενο Σάββατο η ήττα του από τον Τζάστιν Γκάτλιν στα 100 μ. ήταν μέσα στο πλαίσιο του αγωνίζεσθαι, αυτό που συνέβη αυτό το Σάββατο ήταν μια τραγική στιγμή, μια εικονογράφηση της αποκαθήλωσης: ο μέγας Τζαμαϊκανός, αυτός που υπήρξε συνώνυμος της αντοχής και της επιτυχίας, ένα ανίκητο θαύμα της φύσης, δεν μπόρεσε ποτέ να ολοκληρώσει την τελευταία κούρσα του συμμετέχοντας στη σκυταλοδρομία 4Χ100. Επεσε. Και αποχώρησε από το στάδιο σε αναπηρικό καροτσάκι…

Ο Μπολτ, ο οποίος κλείνει την ερχόμενη εβδομάδα τα 31 του χρόνια, πήρε τελευταίος τη σκυτάλη από τον Μπλέικ, αλλά με το που ξεκίνησε να ανεβάζει στροφές ένιωσε έντονους πόνους στο πίσω μέρος του αριστερού του ποδιού και σωριάστηκε στο κουλουάρ.

Ο μυικός αυτός τραυματισμός τού στέρησε την ευκαιρία να γράψει ακόμα μια χρυσή σελίδα στην καριέρα του (ήταν 3ος εκείνη τη στιγμή), καθώς δεν μπόρεσε ποτέ να ολοκληρώσει την τελευταία του κούρσα.

Αμέσως, οι συναθλητές του έτρεξαν προς το μέρος του και ακολούθως έσπευσαν οι γιατροί. Φανερά απογοητευμένος ο Μπολτ σηκώθηκε και πήγε στα αποδυτήρια χειροκροτώντας προς το μέρος του κόσμου που τον αποθέωνε.

Για την Ιστορία τη σκυταλοδρομία 4Χ100 κέρδισαν οι Βρετανοί με επίδοση 37.47. Το ασημένιο πήραν οι Αμερικανοί με 37.52 και το χάλκινο οι Ιάπωνες με χρόνο 38.04 δευτερόλεπτα.












.protagon.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη