10 Αυγ 2017

Ο λεκτικός "πόλεμος" ΗΠΑ-Β.Κορέας συνεχίζει να χτυπά τις αναδυόμενες

Τα assets των αναδυόμενων αγορών εξακολουθούν να πιέζονται από την λεκτική επίθεση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της
Πιονγιάνγκ, με τις μετοχές της περιοχής να συνεχίζουν τις απώλειες για δεύτερη μέρα.

Σε έναν πόλεμο λέξεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Β. Κορέας, ο οποίος έχει προκαλέσει αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές, η Βόρεια Κορέα απέρριψε την προειδοποίηση Τραμπ ότι θα αντιμετωπίσει "φωτιά και οργή" αν προχωρήσει περαιτέρω με της απειλές της, ως "ανόητη" και περιέγραψε λεπτομερή σχέδια για μια εκτόξευση πυραύλων κοντά στο έδαφος του Γκουάμ.

Ο δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών υποχωρεί 0,6%, έχοντας χάσει 1,5% σε δύο ημέρες και μετά τα σχόλια του Trump.

Το χρηματιστήριο της Ταϊβάν υποχώρησε 1,3%, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε 1,1% και το KOSPI της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1,2% στα χαμηλά δύο μηνών προτού ανακάμψει περιορίζοντας τις απώλειες στο 0,4%.

Τα κέρδη σε άλλες αγορές δεν καταφέρνουν να αντισταθμίσουν ωστόσο τις απώλειες από τις ασιατικές αγορές για τον MSCI. Οι δείκτες της Τουρκίας και της Ρωσίας σημείωσαν άνοδο 0,4%, ενώ οι μετοχές της Νοτίου Αφρικής αυξήθηκαν κατά 0,1%.

Τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών παρουσιάζουν μικτή εικόνα λόγω της ελαφράς ανάκαμψης του δολαρίου.

Το γουόν Νότιας Κορέας υποχωρεί 0,3% και αγγίζει το χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων, επεκτείνοντας το διήμερο selloff.


Ωστόσο, το ραντ Νοτίου Αφρικής νοτιοαφρικανική ενισχύεται 0,4%, ανακάμπτοντας από το χαμηλό τεσσάρων μηνών που άγγιξε μετά την επιβίωση του προέδρου Jacob Zuma από την ψήφο εμπιστοσύνης.

Το ρούβλι της Ρωσίας ενισχύεται κατά 0,3% λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου μετά από δύο ημέρες πτώσης.

Η ενίσχυση του αργού σήμερα οφείλεται στην συνέχιση της υποχώρησης των αποθεμάτων πετρελαίου και στο ότι η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να μειώσει τις προμήθειες αργού πετρελαίου στους πελάτες της από την Ασία.

Το αργό έχει υποχωρήσει σχεδόν 7% φέτος, δεχόμενο πιέσεις από τις ανησυχίες ότι ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αναγκάσουν την πτώση των παγκόσμιων αποθεμάτων μέσω της μείωσης της παραγωγής.

Τα συμβόλαια του Brent αυξάνονται κατά 49 σεντς στα 53,19 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate ενισχύεται κατά 32 σεντς στα 49,88 δολάρια.

Ο ΟΠΕΚ σήμερα αύξησε την πρόβλεψή του για την ζήτηση του πετρελαίου το 2018 και μείωσε τις προβλέψεις του για την παραγωγή από τους ανταγωνιστές του το επόμενο έτος, αν και μια νέα αύξηση στην παραγωγή του ομίλου υποδηλώνει ότι η αγορά θα παραμείνει πλεονασματική παρά τις προσπάθειες περιορισμού της προσφοράς.

ΠΗΓΗ: iForex
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη