23 Αυγ 2017

Συνελήφθη διακινητής μεταναστών μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Εγνατία

Το όχημα του τελικά εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ο 45χρονος Έλληνας αποπειράθηκε να
τραπεί σε φυγή πεζός χωρίς αποτέλεσμα, καθώς εντοπίστηκε και συνελήφθηΣτον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άντρα που εμπλέκεται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών οδήγησαν οι ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 45χρονο Έλληνα σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Προώθησης στο εσωτερικό της Χώρας παράνομων μεταναστών από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής», «Διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη Χώρα», «Παράνομης εισόδου στη Χώρα», «Αντίστασης», «Απείθειας» και «Πλαστογραφίας».

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες στην Εγνατία Οδό (διόδια Ανάληψης), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα, αναπτύσσοντας ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία, στην περιοχή του Κορδελιού το παραπάνω όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ο 45χρονος οδηγός αποπειράθηκε να τραπεί σε φυγή πεζός χωρίς αποτέλεσμα, καθώς εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή του, ο 45χρονος προέβαλε αντίσταση προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά δέκα αλλοδαπών, στερούμενων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων οι δύο εντοπίστηκαν σε αποθηκευτικό χώρο (πορτ μπαγκάζ).

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, έχοντας ως τελικό προορισμό έτερες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο μεταφοράς, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και ένα ζευγάρι πλαστές πινακίδες που βρέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




protothema.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη