18 Αυγ 2017

Βαρκελώνη: Ολες οι πληροφορίες για τους Έλληνες τραυματίες

Μέλη μιας οικογένειας Ελλήνων είναι μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης στη Βαρκελώνη, όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό
σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η γραμματέας του Έλληνα προξένου στη Βαρκελώνη Θεώνη Ζησιμοπούλου.


«Ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί» είπε η κ. Ζησιμοπούλου και σημείωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν υπάρχουν τυχόν άλλοι Έλληνες μεταξύ των τραυματιών.
Όπως ενημέρωσε η κ. Ζησιμοπούλου, ο πατέρας της οικογένειας ήταν εκείνος που επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, και ότι η σύζυγός του είναι πιο σοβαρά τραυματισμένη ενώ αντίθετα τα παιδιά τους φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.
«Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» ανέφερε η γραμματέας του Έλληνα προξένου, επισημαίνοντας πως το περιστατικό έγινε σ' έναν πεζόδρομο που μαζεύει πάρα πολύ κόσμο, κυρίως τουρίστες αυτές τις ημέρες του Αυγούστου.
Σύμφωνα με την κ. Ζησιμοπούλου, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλά γκρουπ Ελλήνων τουριστών στη Βαρκελώνη. «Τα γκρουπ είναι συνήθως τον χειμώνα, αυτή την εποχή ταξιδεύουν κυρίως μεμονωμένες οικογένειες ή νέα άτομα» είπε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ διπλωματικός ακόλουθος στη Βαρκελώνη, σχετικά με τα μέλη της οικογένειας Ελλήνων που τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση της Βαρκελώνης, η μητέρα είναι Γερμανίδα, ο πατέρας Έλληνας και τα δύο παιδιά έχουν ελληνική και γερμανική υπηκοότητα.
Οι αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί και οι τραυματίες της επίθεσης προέρχονται από τουλάχιστον 18 χώρες, καθώς το χτύπημα έγινε σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης, που άλλωστε αποτελεί τουριστικό προορισμό. Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί, Ολλανδοί, Αργεντίνοι, Βενεζουελάνοι, Βέλγοι, Αυστραλοί, Ούγγροι, Περουβιανοί, Ρουμάνοι, Ιρλανδοί, Ελληνες, Κουβανοί, Σκοπιανοί, Κινέζοι, Ιταλοί και Αλγερινοί είναι μεταξύ των θυμάτων. 



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / iefimerida.gr  
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη