12 Αυγ 2017

Bρετανικός Τύπος: Έξαλλοι οι Κερκυραίοι βάζουν «τέλος» στα όργια των Βρετανών τουριστών


Δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας Daily Mail, αναφέρει πως οι εξαλλοσύνες των Βρετανών στην Ελλάδα θα
σταματήσουν.

Μάλια, Φαληράκι, Λαγανάς και τα τελευταία χρόνια και Κάβος στην Κέρκυρα, μερικά από τα μέρη στην Ελλάδα που δυστυχώς είχαν ταυτιστεί με τις εξαλλοσύνες Βρετανών τουριστών.



Εκατοντάδες τα ντοκιμαντέρ και τα ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ για τις ασυδοσίες των νέων οι οποίοι σε άθλια κατάσταση από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών επιδίδονταν σε καταστροφές και αίσχη που προκαλούσαν ντροπή.

Μετά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών στα Μάλια που έχουν βάλει στοπ στην έλευση 10.000 Βρετανών τουριστών, σειρά παίρνουν και οι αρχές στον Κάβο.




Σε άρθρο της η Daily Mail αναφέρει πως με πρωτοβουλία του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου γίνονται προσπάθειες για να επανέλθει το όμορφο χωριό της Κέρκυρας στους κανονικούς τουριστικούς του ρυθμούς.

Φυσικά οι ντόπιοι δεν επιθυμούν να βγει το μέρος τους από τον τουριστικό χάρτη αλλά προτιμούν να επιστρέψουν στην παλιά συνθήκη όταν δηλαδή ήσυχοι τουρίστες πήγαιναν ως επί το πλείστον στο νησί.



Ο πρόεδρος του συλλόγου, Βαγγέλης Ασπιώτης αναφέρει στην Daily Mail: «Δεν είναι φυσιολογικές διακοπές αυτές που κάνουν οι Άγγλοι εδώ» ενώ κατηγορεί για την κατάσταση τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, απέναντι στα οποία οι κάτοικοι έχουν καταθέσει μηνύσεις, καθώς όπως λένε έχουν καταστρέψει τον ποιοτικό τουρισμό του Κάβου, μετατρέποντάς τον σε τόπο ασυδοσίας.



«Οι άνθρωποι αυτοί κοιμούνται όλη την ημέρα, δεν αγοράζουν τίποτα, δεν πηγαίνουν σε εστιατόρια, τρώνε ένα σουβλάκι και την βγάζουν όλη νύχτα στα μπαρ που πίνουν μέχρι τελικής πτώσης. Δεν τον θέλουμε αυτόν τον τουρισμό, τονίζει, θέλουμε τους μεγαλύτερους Βρετανούς, που φέρονται πολιτισμένα και είναι οι καλύτεροι επισκέπτες», συνέχισε ο κ. Ασπιώτης.






aixmi.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη