8 Αυγ 2017

«Βροχή» οι κατασχέσεις: Κάθε μέρα 1.000 άτομα χάνουν τις περιουσίες τους

Η «αριστερή ευαισθησία» οδηγεί στο ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας – Σε πλήρη εφαρμογή το δόγμα «κανένα σπίτι στα
χέρια ιδιοκτήτη» - Στο στόχαστρο καταθέσεις, μισθοί, συντάξεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία οφειλετών
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

 Στενάζουν οι Έλληνες φορολογούμενοι με φόντο την αρπαγή των περιουσιών τους καθώς οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους (εφορίες, Ελεγκτικά κέντρα και η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων) έχουν βγει... παγανιά, προκειμένου να μην αφήσουν τίποτε όρθιο και κυρίως να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ολοένα αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ προκαλούν «ίλιγγο»: Μόνο μέσα στον Ιούνιο του 2017, επιβλήθηκαν συνολικά 20.954 κατασχετήρια για χρέη προς το κράτος, δηλαδή γίνεται λόγος για τουλάχιστον 1.000 κατασχέσεις ανά εργάσιμη ημέρα.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με την ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι οφειλέτες σε βάρος των οποίων έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν συνολικά σε 951.114 άτομα έως το τέλος Ιουνίου του 2017, έναντι 839.056 στο τέλος του 2016 και 930.160 στα τέλη Μαΐου του ιδίου χρόνου.

Αυτό, πρακτικά σημαίνει πως μόνο κατά το α’ εξάμηνο του 2017 επιβλήθηκαν συνολικά 112.058 κατασχετήρια!

Πρόκειται για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, λοιπών εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα κλπ.) σε βάρος ισάριθμων οφειλετών.

Δυστυχώς, φαίνεται πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μοιάζει να αδυνατεί να καταλάβει το αυτονόητο: Η υπερφορολόγηση σε συνδυασμό με την ολοένα μειούμενη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων φορολογουμένων εξωθεί τα πράγματα στα άκρα.

Οι πολίτες υποφέρουν, αλλά η κυβέρνηση δείχνει αμετακίνητη σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων, δηλαδή να τηρήσει πιστά το δόγμα των δανειστών, «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη».

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Οικονομικών μοιάζουν να αγνοούν στοιχειώδεις γνώσεις Πολιτικής Οικονομίας: Όταν το κράτος επιβάλλει τέτοια σκληρά μέτρα και οι πολίτες «γονατίζουν», τότε μοιραία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται.

Το χειρότερο δε είναι πως κάτι τέτοιο επιβεβαιώνουν και τα ίδια τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, αλλά κανείς από τους «φωστήρες» του ΥΠΟΙΚ δεν μοιάζει να δίνει σημασία!




newsbomb.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη