16 Ιουν 2017

Η ΕΥΡΩΠΗ ... ΑΛΛΙΩΣ

Xάρτης της Ευρώπης δείχνει τις δεύτερες μεγαλύτερες εθνικότητες σε κάθε χώρα
Ένας χρήστης του Reddit με ψευδώνυμο JimWillFixIt69 δημιούργησε έναν πολύ ενδιαφέροντα χάρτη της Ευρώπης, ο οποίος απεικονίζει την δεύτερη μεγαλύτερη εθνικότητα σε κάθε χώρα.


Πάντως, τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου χάρτη βασίζονται αποκλειστικά και μόνο από την χώρα γέννησης του κάθε ανθρώπου. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν ένας άνθρωπος, γεννημένος στην Αλβανία, έχει μεγαλώσει και ζήσει όλα του τα χρόνια στην Ελλάδα, λογίζεται ως Αλβανός.

Ο χάρτης φέρνει στο φως κάποια πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα, όπως την πλήρη επικράτηση των Τούρκων στην χώρα της Γερμανίας αλλά και τις γειτονικές χώρες όπως η Ολλανδία, η Δανία και η Αυστρία.

Οι Πολωνοί με την σειρά τους αποτελούν την πλειοψηφία δεύτερης εθνικότητας στην Ισλανδία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία και την Λιθουανία.

Οι μόνες χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρώπη και όμως βρίσκονται σε αυτόν τον χάρτη είναι η Βραζιλία, η Αλγερία και η Ινδία όπου οι άνθρωποι τους απαρτίζουν την μεγαλύτερη πλειοψηφία δεύτερης εθνικότητας στην Πορτογαλία, την Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα. Πράγμα το οποίο δικαιολογείται αν αναλογιστούμε τις αποικιοκρατικές σχέσεις που είχαν αυτές οι χώρες μεταξύ τους. 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη