18 Ιουν 2017

Αρχίζει το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ ο Στανόγεβιτς

Σχεδόν 50 συμβόλαια έχει ο ΠΑΟΚ

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 50 συνολικά ποδοσφαιριστές, αριθμός που προκαλεί «πονοκέφαλο» πρωτίστως στο Λούμπος Μίχελ, υπάρχουν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, δίχως να υπολογίζονται τα τέσσερα- πέντε νέα πρόσωπα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 26 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι και ολοκλήρωσαν την σεζόν 2016-17, ενώ ο «Δικέφαλος» είχε 24 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ως δανεικοί σε άλλες ομάδες. Και σ’ αυτούς δεν υπολογίζονται κάποια παιδιά από την ομάδα Κ20 (πχ. Ματθαίου) οι οποίοι λογικά περιμένουν μια ευκαιρία ή ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.
Το 70% των ποδοσφαιριστών θα βρίσκεται στις 22 Ιουνίου στο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία για το πρώτο ραντεβού, με το νέο προπονητή της ομάδας, ο οποίος έχει ενημερωθεί από τον Λούμπος Μίχελ και τον Παντελή Κωνσταντινίδη και γνωρίζει καλά ότι έχει μπροστά του το δύσκολο έργο της αξιολόγησης του έμψυχου υλικού.
Το βάρος λογικά θα πέσει στους παίκτες οι οποίοι αγωνίστηκαν δανεικοί, έχει γίνει μια πρώτη αξιολόγηση από το τμήμα σκάουτινγκ, αλλά η τελική επιλογή ανήκει στον 43χρονο Σέρβο τεχνικό.
Σ’ αυτή την κατηγορία είναι ποδοσφαιριστές όπως οι Ζάιρο, Περέιρα, Κωνσταντινίδης, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Μελίσσας, Δημητριάδης, Αντόνις, Κιόσε, Κούστα, Κάκκο, Σάμπο.
Κάποιοι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας, να δείξουν ότι μπορούν να παραμείνουν στο ρόστερ της ομάδας, ενώ από την επιλογή των παικτών που θα ακολουθήσουν την αποστολή στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία θα φανεί σε ποιους έχει αποφασίσει ο Στανόγεβιτς να ποντάρει ενόψει της νέας χρονιάς.
Ο 43χρονος προπονητής θα χρειαστεί να αποφασίσει και για τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ, που εκτός από το Γάλλο Λεβέκ, θα κινηθεί στο καλοκαιρινό παζάρι με στόχο να βρει πρωτίστως έναν τερματοφύλακα, έναν παίκτη στη μεσαία γραμμή και έναν επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους τρεις που υπάρχουν στο ρόστερ (Πρίγιοβιτς, Αθανασιάδης, Κουλούρης) και θα μπορεί να υποστηρίξει το αγαπημένο του «4-4-2».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη