27 Ιουν 2017

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ – Που «χτυπούν» χάκερς δημιουργώντας χάος σε κυβερνήσεις – τράπεζες- αεροδρόμια

Φόβοι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη παγκόσμια κυβερνοεπίθεση,

διατυπώνονται μετά τα κρούσματα που διαπιστώθηκαν στην
Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Δανία. Σύμφωνα με τον Independent η Ουκρανία έχει δεχθεί την ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία της.  Στόχος η κυβέρνηση της χώρας, μια σειρά από τράπεζες και εταιρείες, καθώς και τα αεροδρόμιά της.

Σύμφωνα με το Ουκρανικό Πρακτορείο interfax οι υπολογιστές δεν λειτουργούν στο κτίριο της κυβέρνησης, ενώ βρίσκονται σε συναγερμό οι δυνάμεις ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες που ψάχνουν την πηγή των κυβερνοεπιθέσεων.

Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου Lux λέει ότι το κανάλι 24 της Ουκρανίας έχει πληγεί από την επίθεση και έχει ήδη καταστραφεί μεγάλο μέρος του ηλεκτρονικού του εξοπλισμού.
 
Παράλληλα το δίκτυο R.T επισημαίνει ότι τα τοπικά δίκτυα υπολογιστών των αεροδρομίων Μπορισπολ και Κιέβου έχουν υποστεί ζημιά και δεν εμφανίζονται ούτε οι αφίξεις, ούτε οι αναχωρήσεις. Δυσκολίες υπάρχουν και στα συστήματα αεροναυτιλίας.
 Η ναυτιλιακή εταιρεία A.P. Moller-Maersk που εδρεύει στη Δανία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στα πληροφορικά της συστήματα..

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η βλάβη προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση» είπε μια εκπρόσωπος της εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι έχουν πληγεί τα συστήματά της σε πολλές περιοχές όπου διατηρεί γραφεία.

Λίγο νωρίτερα η Maersk με μήνυμά της στο Twitter ανέφερε ότι τα συστήματά της έχουν πέσει «σε πολλές τοποθεσίες» και ότι ερευνά την υπόθεση.

Η μεγαλύτερη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία, η Rosneft, έκανε γνωστό ότι οι διακομιστές της χτυπήθηκαν από κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας, αλλά δεν έχει επηρεαστεί η παραγωγή της. Η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας ανακοίνωσε επίσης ότι ορισμένες τράπεζες αλλά και κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες της χώρας δέχτηκαν κυβερνοεπιθέσεις μέσω ενός «άγνωστου ιού».










.crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη